Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bangladeshissa taas aseellinen hyökkäys – ainakin neljä kuoli, useita haavoittui

Militantit räjäyttivät suuressa rukoustapahtumassa pommeja ja riehuivat myös veitsin ja ampuma-asein.

Ulkomaat
 

Bangladeshin aseelliset välikohtaukset ovat jatkuneet torstaina rukoustapahtumassa uusin kuolonuhrein. Asiasta kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Militantit kohdistivat hyökkäyksensä Bangladeshin suurimpaan ramadanin loppumista juhlivaan tapahtumaan Kishoreganjin kaupungissa. Rukoustapahtumaan maan luoteisosassa oli kerääntynyt arvioiden mukaan 250 000–300 000 ihmistä.

Miltitantit olivat varustautuneet ainakin pienin pommein, viidakkoveitsin ja ampuma-asein. Bangladeshin poliisi vastasi hyökkäykseen ampumalla.

Paikallisen poliisin mukaan hyökkääjät ampuivat tämän jälkeen takaisin ja heittivät lisää pommeja.

Bangladeshin poliisi kertoi AFP:lle, että iskuissa kuoli ainakin neljä ihmistä: kaksi poliisia, hyökkääjä ja sivullinen nainen.

Iskuissa haavoittui myös ainakin 12 ihmistä. Vähintään yhdeksän heistä oli poliiseja, jotka olivat kriittisessä tilassa. Haavoittuneet poliisit vietiin sotilaalliseen sairaalaan Bangladeshin pääkaupunkiin Dhakaan.

Kaksi hyökkääjää saatiin pidätettyä. Toista heistä oli ammuttu haavoittavasti.

Hyökkääjät olivat paikallisten viranomaisten mukaan noin parikymppisiä. Hyökkääjiä epäillään islamisteiksi, jotka haluavat horjuttaa hallitusta ja saada muslimivaltioon islamistisen järjestyksen.

Bangladeshin informaatioministerin Hasanul Haq Inun mukaan iskun kohteena oli poliittisten motiivien takia rukoustapahtumassa partioinut poliisisaattue.

”Tämä on täysin poliittinen isku. He haluavat kaataa hallituksen”, Inu sanoi CNN:lle.

Vasta viime perjantaina nuoret terroristit tappoivat 20 pankkivankia ja kaksi poliisia hyökkäyksessä kahvilaravintolaan Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa.

Hyökkääjien on kerrottu opiskelleen maineikkaissa kouluissa ja kasvaneen varakkaissa perheissä.

Bangladeshissa on ollut viime aikoina useita ääri-islamistien tekemiä murhia. Uhrit ovat olleet maallisia arvoja kannattaneita ulkomaalaisia, blogien kirjoittajia, seksuaalivähemmistöjen ja uskonnollisten vähemmistöjen edustajia.

Terroristit surmasivat 20 panttivankia kahvilassa Bangladeshissa
Terroristit surmasivat 20 panttivankia kahvilassa Bangladeshissa
Asemiehet hyökkäsivät kahvilaan Dhakan diplomaattialueella perjantaina 1.7.2016. Panttivankien joukossa oli useita ulkomaalaisia. Kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat