Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kriittinen venäläinen mediayhtiö sai uudet johtajat valtion tietotoimistosta – toimittajat aikovat erota protestiksi

Venäläistoimittajat kertovat toteuttavansa erouhkauksensa.

Ulkomaat
 

Laatujournalismistaan tunnettu venäläinen mediayhtiö RBK saa uudet päälliköt Venäjän valtion uutistoimistosta Tassista. Asiasta kertoi sanomalehti Vedomosti torstaina.

Vedomostin mukaan RBK:n toimittajat saivat torstaina yhtiön johdolta kirjeen, jossa julkaisujen yhteisen toimituksen uusiksi johtajiksi nimettiin Jelizaveta Golikova ja Igor Trosnikov. Molemmat ovat työskennelleet sanomalehti Kommersantissa ennen uraansa Tassissa. Parivaljakon on määrä aloittaa työt RBK:ssa viikon kuluttua.

Mediayhtiö RBK julkaisee uutisia verkossa, sanomalehdessä ja tv-kanavalla. Yhtiö kuuluu miljardööri Mihail Prohorovin omistuksiin ja toimitus on terävöittänyt uutisointiaan huomattavasti vuodesta 2012 lähtien. Tämän vuoden paljastuksiin ovat kuuluneet muun muassa uutiset presidentti Vladimir Putinin aikuisten tyttärien edesottamuksista.

Prohorovin omistusyhtiö Oneksim joutui veroratsioiden kohteeksi huhtikuussa, ja ongelmien huhuttiin johtuvan RBK:n toimituksen linjauksista. Venäläiset tiedotusvälineet kertoivat alkuviikosta, että miljardööri on aikeissa luopua kaikista venäläisistä omistuksistaan.

RBK:n aiempi johto erotettiin jo toukokuussa, ja joukko toimittajia ilmoitti jo tuolloin eroavansa saman tien. Pääjohtaja Nikolai Molibog houkutteli väkensä kuitenkin jäämään töihin, kunnes selviäisi, ketkä ovat uudet päälliköt. Uutistyössä ei ole näkynyt toistaiseksi mitään muutoksia.

Vedomostin mukaan monet toimittajat kertoivat torstaina toteuttavansa viimein erouhkauksensa, kun uudet päälliköt oli valittu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat