Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin radio: Venäjä arvostelee Ruotsin puolustusvoimien johtoa uhkakuvien luomisesta

Ulkomaat
 

Visby

Venäjän ulkoministeriö arvostelee kovasanaisesti Ruotsin puolustusvoimia ja puolustusvoimien komentajaa Micael Bydéniä Venäjän maalaamisesta uhkana, kertoo Ruotsin radio.

Viesti torstaisessa ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa oli, että Ruotsin tulisi lopettaa joukkotiedotusvälineiden käyttäminen propagandatarkoituksiin.

”Valitettavasti näemme kerran toisensa jälkeen, kuinka Ruotsi tietoisesti välttää kontakteja Venäjän kanssa ja sen sijaan osoittaa aikaansa propagandalle”, ulkoministeriön tiedottaja Maria Zacharova sanoi lehdistötilaisuudessa Ruotsin radion mukaan.

Ministeriö reagoi puolustusvoimien komentajan esiintymiseen politiikkaviikko Almedalenissa Gotlannissa. Venäjä näyttäytyi sotilaallisena uhkana. Tällaista uhkaa ei ole, vakuutti Zacharova osoittaen sanansa suoraan Bydénille.

”Lopeta käyttämästä ruotsalaisia joukkotiedotusvälineitä jännitteiden luomiseen ja ihmisten pelotteluun puheilla venäläisestä uhasta”, hän sanoi Ruotsin radion mukaan.

Poikkeuksellisen kovasanainen lausunto oli oma-aloitteinen. Ei vastaus kysymykseen.

Almedalen-viikon aikana Venäjä on ollut esillä lukuisissa keskusteluissa. Myös muun muassa puolustusministeri Peter Hultqvist on viitannut Venäjän aggressiiviseen käytökseen itämerellä ja kritisoinut Venäjää toiminnasta Krimillä ja Ukrainassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat