Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin allekirjoitti uuden terrorismilain: ”Teleoperaattoreille laajat velvollisuudet tietojen luovuttamiseen”

Lainsäädäntötyöhön ryhdyttiin sen jälkeen, kun terroristit viime lokakuussa olivat räjäyttäneet venäläisen matkustajakoneen Egyptin ilmatilassa.

Ulkomaat
 
Juhani Niiranen / HS
Vladimir Putin kuvattuna Kultarannassa perjantaina.
Vladimir Putin kuvattuna Kultarannassa perjantaina. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti torstaina Jarovaja-laiksi nimetyn terrorisminvastaisen lakipaketin, joka lisää muun muassa teleoperaattoreiden velvollisuuksia luovuttaa tietoja maan turvallisuuspalvelulle.

Laki on saanut kutsumanimensä aloitteentekijän, Yhtenäinen Venäjä -puolueen konservatiivisen kansanedustajan Irina Jarovajan mukaan.

Uuden lain mukaan ”terrorismin tukeminen” tai ”ekstremismi” internetissä voi johtaa pisimmillään kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen. Yllyttäminen ”joukkolevottomuuksiin” voi viedä 5–10 vuodeksi vankeuteen. Samalla nuorten eli 14–17-vuotiaiden oikeudellista vastuuta terrorismirikoksissa lisätään.

Puhelin- ja verkko-operaattorit velvoitetaan säilyttämään kaikkia viestejä puolen vuoden ajan ja yhteysosapuolista kertovaa metadataa kolmen vuoden ajan. Operaattoreiden on luovutettava tiedot tarvittaessa turvallisuuspalvelu FSB:lle ja autettava viranomaisia salattujen tiedostojen avaamisessa.

Lainsäädäntötyöhön ryhdyttiin sen jälkeen, kun terroristit viime lokakuussa olivat räjäyttäneet venäläisen matkustajakoneen Egyptin ilmatilassa.

Ihmisoikeusjärjestö HRW:n Venäjän-ohjelmajohtaja Tatjana Lokšina nimitti lakipakettia alahuonekäsittelyn aikana ”neuvostolainsäädännön uudelleen aktivoimiseksi”.

Venäjällä majaileva tietovuotaja Edward Snowden puolestaan nimitti lakia ”Isoveli-laiksi”, joka vie ”rahat ja vapauden jokaiselta venäläiseltä, turvallisuutta parantamatta”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat