Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bagdadin pommi-iskun uhriluku nousi lähes 300:aan

Pelastustöiden jatkuessa on mahdollista, että uhriluku nousee vielä.

Ulkomaat
 
REUTERS / KHALID AL-MOUSILY
Palomiehet tutkivat raunioita Karradan kauppa- ja markkina-alueella Baghdadissa 3. heinäkuuta.
Palomiehet tutkivat raunioita Karradan kauppa- ja markkina-alueella Baghdadissa 3. heinäkuuta. Kuva: REUTERS / KHALID AL-MOUSILY

Bagdadin sunnuntaisessa pommi-iskussa kuoli ainakin 281 ihmistä, kertoi Irakin hallitus torstaina Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Aikaisemman tiedon mukaan iskussa kuoli 213 ihmistä. Pelastustöiden jatkuessa on mahdollista, että uhriluku nousee vielä.

Varhain sunnuntaina tehdyssä autopommi-iskussa loukkaantui lisäksi satoja ihmisiä. Pommi-isku tapahtui suositulla Karradan kauppa- ja markkina-alueella, joka oli iskun aikaan täynnä ihmisiä. Monet olivat tulleet tekemään pimeän laskeuduttua ostoksia juhliakseen ramadanin eli paastokauden päättymistä.

Iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

Itsemurhapommittaja laukaisi ilmeisesti kylmäautoon kätketyn pommin shiiamuslimien suosimalla alueella. Pommi-isku oli verisin tänä vuonna Bagdadissa.

Iskut vähenivät vuonna 2014, kun Isis valloitti suuria alueita Irakista. Syynä oli ilmeisesti se, että jihadistit keskittivät huomionsa muualle.

Siviileihin kohdistuvien iskujen kiihtyminen jälleen saattaa olla seurasta siitä, että Isis on kärsinyt viime aikoina pahoja tappioita rintamalla. Bagdadin sunnuntainen räjäytys tapahtui vain noin viikko sen jälkeen, kun Irakin joukot ajoivat äärijärjestön ulos Fallujan kaupungista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat