Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 30 kuoli Irakissa hyökkäyksessä shiiapyhäkköön

Ulkomaat
 
REUTERS
Ihmisiä kerääntyi turmapaikalle Sayyid Mohammedin pyhäkön sisäänkäynnin edustalle perjantaina Bagdadin pohjoispuolella.
Ihmisiä kerääntyi turmapaikalle Sayyid Mohammedin pyhäkön sisäänkäynnin edustalle perjantaina Bagdadin pohjoispuolella. Kuva: REUTERS

Ainakin 35 kuoli ja 60 haavoittui asemiesten hyökättyä Sayyid Mohammedin pyhäkköön Bagdadin pohjoispuolella perjantain vastaisena yönä. Irakin viranomaisten mukaan hyökkäykseen osallistui itsemurhapommittajia, ja siinä käytettiin myös sarjatuliaseita ja heittimiä.

Noin 70 kilometriä Bagdadista pohjoiseen sijaitsevaan pyhäkköön ammuttiin ensin heittimillä. Sitten itsemurhapommittajat hyökkäsivät ampuen sarjatuliaseilla ja lopulta räjäyttivät itsensä.

Shiiapyhäkköön kohdistuneen iskun tekijäksi ilmoittautui sunnalainen jihadistijärjestö Isis. Myös viranomaisten mukaan teon takana oli Isis.

Tapahtuneen pelätään kiristävän jännitteitä Irakin shiiojen ja sunnien välillä. Valtaosa väestöstä on shiioja, mutta sunnit ovat enemmistönä Pohjois- ja Länsi-Irakissa.

Hyökkäys alkoi vain tunteja sen jälkeen, kun Irakin terveysministeri Adila Hamoud oli kertonut uusimmat tiedot viime sunnuntain verisestä itsemurhaiskusta. Silloin Isisin kylmäautoon sijoittama pommi räjähti suositulla kauppakadulla Bagdadissa.

Hamoudin mukaan itsemurhaiskun kuolonuhrien määrä on jo 292. Lisäksi räjähdys haavoitti 200 ihmistä.

Perjantaina Irakin pääministeri Haider al-Abadi ilmoitti erottaneensa Bagdadin turvallisuuspäällikön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat