Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi miestä tuomittiin seksuaalirikoksista Kölnin joukkoahdisteluissa – tuomari pelkää, ettei loppuja saada vastuuseen

Jopa satojen arvellaan osallistuneen tavalla tai toisella uudenvuodenyön ahdisteluihin. Tekijöitä on miltei mahdoton tunnistaa.

Ulkomaat
 
Wolfgang Rattay / Reuters
Uudenvuoden joukkoahdistelut tapahtuivat Kölnin rautatieaseman lähistöllä.
Uudenvuoden joukkoahdistelut tapahtuivat Kölnin rautatieaseman lähistöllä. Kuva: Wolfgang Rattay / Reuters

Kaksi nuorta miestä on saanut tuomiot seksuaalirikoksista Kölnin uudenvuoden joukkoahdisteluissa, Die Zeit -lehti kertoo. Toinen tuomittiin seksuaaliseen tekoon pakottamisesta, toinen muun muassa saman yrittämisestä. Molemmat saivat vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Toinen miehistä on 21-vuotias irakilainen, joka pidätteli nuorta naista ja nuoli tämän kasvoja uudenvuodenyönä. Miehen tuomiota lievensi nuori ikä ja viivästynyt kehitys. Toinen tuomituista on 26-vuotias algerialainen, joka esti irakilaisen ahdisteleman naisen miespuolista ystävää puuttumasta tilanteeseen. Lisäksi hän yritti itse kosketella väkisin toista naista.

Algerialainen myös tarjosi saksalaismiehelle 5 000 euroa tämän naispuolisista seuralaisista. Miehen puolustautuessa hän uhkasi: ”Give the girls, give the girls, sonst Tod” – ”Anna tytöt, anna tytöt, muuten kuolema”.

Molemmat miehet ovat olleet Saksassa kaksi vuotta tai lyhyemmän aikaa. He eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Joukkoahdisteluihin ja niihin liittyneisiin varkauksiin arvioidaan osallistuneen jopa satoja miehiä. Tuomiot langettanut tuomari arvelee kuitenkin, ettei tekijöitä ole helppo saada vastuuseen. Ongelmana on, ettei uudenvuodenyön kaaokseen kadonneita ahdistelijoita saada tunnistettua.

Nyt tuomitut miehet saatiin kiinni, koska he olivat tunkeutuneet uhriensa seuraan näiden valokuvatessa toisiaan tuomiokirkon edessä. Uhreille jäi useita kuvia, joista tekijät oli helppo tunnistaa.

Miehet ilmoittautuivat itse poliisille sen jälkeen, kun kuvat oli julkaistu internetissä ja paikallislehdissä.

Kaikkiaan Kölnin rautatieaseman ja tuomiokirkon väliselle aukiolle oli kokoontunut uudenvuodenaattona jopa tuhat miestä, ilmeisesti pääosin Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Osa heistä muodosti pieniä piirejä, jotka ahdistivat naisia keskelleen.

Kaupungin poliisipäällikkö Wolfgang Albers kuvaili tapahtumia ”rikosten uudeksi ulottuvuudeksi”.

Yön aikana lukuisilta naisilta myös vietiin kännyköitä ja muita tavaroita. Varkauksista ja samankaltaisista rikoksista on tuomittu 14 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat