Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksaan saapuu yhä vähemmän turvapaikanhakijoita – asenteet tulijoita kohtaan kiristyvät silti

Tulijoiden määrää ovat vähentäneet ainakin Balkanin reitin hiljentyminen ja EU:n ja Turkin välinen sopimus, joka rajoittaa turvapaikanhakijoiden saapumista Eurooppaan.

Ulkomaat
 
Fabrizio Bensch / Reuters
Turvapaikanhakijat saapuivat tilapäismajoitukseen Berliinin Friedenaun kaupunginosan raatihuoneelle helmikuussa.
Turvapaikanhakijat saapuivat tilapäismajoitukseen Berliinin Friedenaun kaupunginosan raatihuoneelle helmikuussa. Kuva: Fabrizio Bensch / Reuters

Turvapaikanhakijoiden määrä laskee Saksassa kuukausi toisensa jälkeen. Perjantaina julkaistujen tilastojen mukaan maahan on vuoden 2016 alkupuolella tullut noin 220 000 turvapaikanhakijaa, ennen kaikkea Irakista, Syyriasta ja Afganistanista. Viime vuonna tulijoita oli kaikkiaan 1,1 miljoonaa.

Asiasta kertoo muun muassa Die Zeit -lehti.

Sisäministeri Thomas de Maizièren mukaan tulijoiden määrää ovat vähentäneet ainakin Balkanin reitin hiljentyminen ja EU:n ja Turkin välinen sopimus, joka rajoittaa turvapaikanhakijoiden saapumista Eurooppaan.

Samalla saksalaisten asenteet tulijoita kohtaan tiukentuvat.

Vaikka suurin osa saksalaisista suhtautuu maahanmuuttoon edelleen myönteisesti, äskettäin julkaistu kyselytutkimus kertoo pakolaiskriisin lisänneen kielteistä suhtautumista turvapaikanhakijoita kohtaan. Kyselystä tulee ilmi myös, että maahanmuuttajilta odotetaan entistä enemmän nöyryyttä ja sopeutumista paikalliseen kulttuuriin.

Tutkimuksesta kertoo muun muassa Süddeutsche Zeitung -lehti.

Bielefeldin yliopiston tutkimuksen mukaan lähes kolmasosa saksalaisista epäilee maahantulijoita turvapaikkajärjestelmän väärinkäytöstä.

Yllättäen maahanmuuttajataustaiset vastaajat olivat kaikkein kriittisimpiä: yli 38 prosenttia heistä uskoo, että suuret pakolaismäärät vaarantavat Saksan tulevaisuuden. Muista vastaajista noin 36 prosenttia ajatteli näin.

Yhä useampi saksalainen on myös sitä mieltä, että tulijoiden täytyy sopeutua paikalliseen kulttuuriin ja varoa vaatimasta liikoja. Maahanmuuttajataustaisista vastaajista jopa yli puolet ajatteli, että uusien maahantulijoiden pitäisi aluksi tyytyä vähempään kuin muiden. Muista vastaajista näin ajatteli 41 prosenttia.

Toisaalta maahanmuuttajataustaiset vastaajat pitivät selvästi muita useammin hyvänä, että maahanmuuttajat säilyttävät yhteyden juuriinsa.

Kolme neljästä vastaajasta oli kuitenkin sitä mieltä, että kaikilla on oikeus parempaan tulevaisuuteen, myös Saksassa. Tervetulotoivotuksella on tosin rajansa: yli puolet ajatteli, että pakolaisten pitäisi palata kotimaahansa sitten, kun tilanne heidän kotimaassaan on parantunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat