Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dallasin poliisisurmien uhreista kolme on nimetty julkisuudessa – joukossa sotaveteraani ja tuore aviomies

Ainakin viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui Dallasin ammuskeluissa perjantaina.

Ulkomaat
 
HANDOUT
Sala-ampujat avasivat tulen kesken poliisiväkivallan vastaisen mielenosoituksen Dallasissa myöhään torstai-iltana paikallista aikaa. Ampujat valitsivat kohteikseen vain poliiseja.
Sala-ampujat avasivat tulen kesken poliisiväkivallan vastaisen mielenosoituksen Dallasissa myöhään torstai-iltana paikallista aikaa. Ampujat valitsivat kohteikseen vain poliiseja. Kuva: HANDOUT

Dallasin poliisisurmien viiden kuolonuhrin joukossa ovat lehtitietojen mukaan ainakin poliisimiehet Brent Thompson, Patrick Zamarripa ja Michael Krol. Muita uhreja ei myöhään perjantai-iltana ollut nimetty julkisuudessa. Seitsemän poliisia haavoittui.

Brent Thompson, 43, oli ammuskelun ensimmäisenä kuolleeksi ilmoitettu uhri. Thompsonin työnantaja, Dallasin joukkoliikenneyhtymä Dart, kertoi työntekijänsä kuolemasta verkkosivuillaan ja Twitterissä.

Dartin poliisipäällikkö kertoi perjantaina CNN:lle, että Thompson oli vasta pari viikkoa sitten mennyt naimisiin toisen liikenneyhtymän työntekijän kanssa.

Vuodesta 2009 Dartissa poliisina työskennellyt Thompson toimi aiemmin muun muassa opettajana poliisiopistossa sekä neljän vuoden ajan poliisikouluttajana Irakissa ja Afganistanissa.

”Kaikissa paikoissa me mentoroimme ja opetimme irakilaisille ja afganistanilaisille virkaveljillemme demokraattista poliisitoimintaa ja autoimme poliisilaitosten perustamisessa”, Thompson kirjoitti Linkedin-profiilissaan.

Myös kolme muuta Dart-yhtymän poliisimiestä loukkaantui ammuskeluissa. Heidän joukossaan oli Misty McBride, jota lehtitietojen mukaan ammuttiin kahdesti.

Patrick Zamarripan, 32, surmasta ilmoitti uhrin perhe. Zamarripan velipuoli julkaisi perjantaina Twitterissä kuvan Zamarripasta ja tämän isästä saatetekstillä: ”Yhdenkään isän ei pitäisi joutua hautaamaan poikaansa”.

Perheen mukaan Zamarripa oli pienen tyttären isä ja pojan isäpuoli.

Mies oli myös Yhdysvaltain laivaston veteraani, joka oli palvellut Irakin sodassa. Twitterissä hän kertoi olevansa ”riippuvainen työn mukanaan tuomasta jännityksestä”.

Kolmas uhri on nimetty 40-vuotiaaksi Michael Kroliksi. Hänen lankonsa kertoo Washington Postille, että poliisin virka oli ollut Krolin unelma, jonka perässä hän oli muuttanut Michiganista Texasiin ja opiskellut Dallasin poliisikoulussa.

Waynen piirikunnan seriffinvirasto, jossa Krol oli työskennellyt ennen muuttoaan Dallasiin, otti perjantaina osaa suruun tiedotteella.

”Suremme työlleen omistautuneiden poliisien menetystä Dallasissa – yksi heistä oli tämän laitoksen entinen jäsen – ja muiden poliisien haavoittumista”, seriffi Benny Napoleon sanoi tiedotteessa.

Lähteet: ABC News, The Independent, Quartz, Washington Post, CNN, Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat