Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläispoliisi paini amerikkalaisen diplomaatin kanssa Moskovassa – välikohtaus tallentui videolle

Välikohtauksessa loukkaantunut diplomaatti poistui Venäjältä pian tapahtuman jälkeen.

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus NTV :n videosta
Kuvakaappaus NTV :n videosta

Venäläinen televisiokanava NTV esitti torstaina videon, joka kanavan mukaan näyttää amerikkalaisdiplomaatin ja venäläisen poliisin välisen painin.

Yhdysvaltalainen The Washington Post -lehti kertoi tapahtuneesta välikohtauksesta jo kesäkuun lopussa. Lehden tietojen mukaan virkapukuinen FSB-turvallisuuspoliisi hyökkäsi diplomaatin kimppuun Moskovassa Yhdysvaltain lähetystön ovella.

Lehden tietojen mukaan diplomaatin olkapää murtui painissa. Video tukee lehden väitettä, mutta silti brittiläinen The Guardian kertoo, että venäläisviranomaiset väittävät amerikkalaisdiplomaatin hyökänneen venäläispoliisin kimppuun.

Videolla taksi pysähtyy lähetystön edustalla. Autosta nousee mies, joka pyrkii kohti lähetystön ovea. Samassa vartiokopista tulee esiin poliisi, joka käy diplomaatin kimppuun kaataen tämän maahan. Videolla tapahtuneen leikkauksen jälkeen kaksikko etenee maata pitkin painien kohti avonaista lähetystön ovea.

Videolla ei näy enempää tapahtumia, mutta lehtitietojen mukaan diplomaatti pääsi lopulta sisään lähetystöön ja poistui pian tämän jälkeen maasta. Hän ei ole palannut Venäjälle.

Hyökkäyksen motiivista ei ole esitetty tietoja julkisuudessa. Yhdysvallat ei toistaiseksi ole kommentoinut torstaina esitettyä videota.

The Guardianin mukaan Yhdysvallat on syyttänyt Venäjää amerikkalaisdiplomaattien järjestelmällisestä häirinnästä Moskovassa. Venäläislähteiden mukaan venäläisdiplomaatit ovat joutuneet samanlainen häirinnän kohteeksi Washingtonissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat