Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian poliisi: EU-kansanäänestys lisäsi viharikos­ilmoituksia 42 prosenttia

Useimmat ilmoitukset koskivat kimppuun käymistä, ahdistelua, solvauksia tai päälle sylkemistä.

Ulkomaat
 
NEIL HALL / Reuters
Poliisit kävivät kesäkuun lopulla puolalaisten sosiaali- ja kulttuurijärjestön tiloissa Lontoossa, kun rakennuksen kylkeen oli maalattu graffiti, jossa vaadittiin puolalaisia poistumaan Britanniasta.
Poliisit kävivät kesäkuun lopulla puolalaisten sosiaali- ja kulttuurijärjestön tiloissa Lontoossa, kun rakennuksen kylkeen oli maalattu graffiti, jossa vaadittiin puolalaisia poistumaan Britanniasta. Kuva: NEIL HALL / Reuters

Viharikosilmoitusten määrän kasvusta Britanniassa on nyt virallista tietoa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Britannian poliisin perjantaina julkistamien lukujen mukaan ilmoitukset rasistisista rikoksista ovat lisääntyneet 42 prosenttia maan EU-kansanäänestyksen alla ja sen jälkeen.

Kesäkuun 16. päivän ja sitä seuranneiden kahden viikon aikana ilmoituksia tuli 3 076, mikä on 915 ilmoitusta enemmän kuin samaan aikaan edellisvuonna.

Ilmiöstä oli merkkejä jo kesäkuun lopussa, jolloin poliisin True Vision -verkkopalveluun kerrottiin tulleen moninkertainen määrä ilmoituksia viharikoksista aiempaan verrattuna.

Britit äänestivät EU:sta eroamisen puolesta 23. kesäkuuta. Jo äänestystä edeltäneiden kampanjoiden aikana etenkin monet muslimit ja itäeurooppalaiset kertoivat joutuneensa hyökkäysten kohteeksi.

Poliisin mukaan määrä oli huipussaan kaksi päivää äänestyksen jälkeen 25. kesäkuuta, jolloin ilmoituksia rasistisista rikoksista tuli 289.

Useimmat ilmoitukset koskivat kimppuun käymistä, ahdistelua, solvauksia tai päälle sylkemistä.

”Meillä on nyt selvää näyttöä viharikosilmoitusten kansallisesta lisääntymisestä. Siitä näkee, että kasvu on ollut viime viikkoina jyrkkää”, kertoi kansallisen poliisipäälliköiden neuvoston tiedottaja Mark Hamilton Reutersille.

Hänen mukaansa tilanne on kestämätön, koska monimuotoisuus ja suvaitsevaisuus tulisi nähdä pikemminkin myönteisinä asioina.

Britannian pääministeri David Cameron on luvannut julkisesti pitää huolta siitä, että rasistiset rikokset saadaan kuriin. Asiaa on tiettävästi sivuttu myös EU-johtajien tapaamisessa Brysselissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat