Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naton pääsihteeri kiittää Niinistön esitystä lentoturvallisuuden lisäämisestä: ”Venäjää ei voi eikä pidä eristää”

Naton huippukokouksessa tehtiin perjantaina odotettu päätös neljän uuden pataljoonan sijoittamisesta Puolaan ja Baltian maihin.

Ulkomaat
 
JERZY DUDEK / REUTERS
Jens Stoltenbergin mukaan Itämeren lentoturvallisuus on yksi niistä aiheista, joista Nato-maiden johtajat keskustelevat perjantai-iltana työillallisella.
Jens Stoltenbergin mukaan Itämeren lentoturvallisuus on yksi niistä aiheista, joista Nato-maiden johtajat keskustelevat perjantai-iltana työillallisella. Kuva: JERZY DUDEK / REUTERS

Varsova. Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiittää tasavallan presidentin Sauli Niinistön viime viikolla Venäjän presidentille Vladimir Putinille tekemää aloitetta Itämeren alueen lentoturvallisuuden parantamisesta.

Niinistö ja Putin kertoivat Kultarannassa päässeensä yhteisymmärrykseen siitä, että sotilaslentokoneiden transponderit pidettäisiin toiminnassa Itämerellä lennettäessä. Transponderi eli toisiotutkavastain on laite, jolla lentokone välittää automaattisesti lennonjohdolle tai ilmavalvonnalle tietoja.

Stoltenberg kertoi perjantai-iltana, että Itämeren lentoturvallisuus tulisi olemaan yksi niistä aiheista, joista Nato-maiden johtajat keskustelisivat myöhemmin työillallisella. Mukana illallisella olivat myös Niinistö sekä Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

”Kysymys transpondereista on esillä myös ensi viikolla Naton ja Venäjän yhteisen neuvoston kokouksessa”, Stoltenberg sanoi tiedotustilaisuudessaan Naton huippukokouksessa Varsovassa.

Stoltenberg sanoi myös, että Venäjää ei pidä eikä voi eristää. Uutistoimisto Reutersin mukaan hän kertoi, että Venäjä pidetään ajan tasalla huippukokouksen päätöksistä väärinymmärrysten välttämiseksi.

Huippukokouksessa tehtiin perjantaina muun muassa odotettu päätös neljän uuden pataljoonan sijoittamisesta Puolaan ja Baltian maihin. Stoltenberg piti tätä sopivana pelotekeinona. Hänen mukaansa joukot pysyvät alueella niin kauan kuin tarve vaatii.

Lisäksi Stoltenberg julisti, että Naton ohjuspuolustusjärjestelmä on nyt alustavasti toimintakykyinen. Hän lisäsi, ettei järjestelmä muodosta uhkaa Venäjän strategiselle ydinpelotteelle.

Stoltenberg korosti aiemmin perjantaina, että Nato ei etsi vastakkainasettelua Venäjän kanssa, vaan haluaa löytää rakentavan keskusteluyhteyden.

”Kylmä sota on historiaa ja saa myös pysyä historiana”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat