Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeriehdokas Leadsom synnytti kohun Britanniassa – sanoi äitinä olevansa sitoutuneempi tulevaisuuteen kuin lapseton kilpailijansa

Andrea Leadsom on korostanut äitiyttään aiemminkin, mutta lauantaina asiasta nousi The Times -lehden julkaiseman haastattelun myötä äläkkä.

Ulkomaat
 
PAUL HACKETT / Reuters
Andrea Leadsom
Andrea Leadsom Kuva: PAUL HACKETT / Reuters

Britannian pääministerikilpailu otti lauantaina uusia kierroksia, kun Andrea Leadsom vihjaili, että äitinä hän on sitoutuneempi Britannian tulevaisuuteen kuin lapseton kilpakumppaninsa Theresa May.

Apulaisenergiaministeri Leadsom ja sisäministeri May ovat enää ainoat ehdokkaat seuraavaksi pääministeriksi. Lopullisen valinnan uudeksi pääministeriksi tekevät konservatiivipuolueen 150 000 jäsentä postiäänestyksellä viimeistään syyskuun alussa.

Leadsom on korostanut äitiyttään aiemminkin, mutta lauantaina asiasta nousi äläkkä, kun The Times -lehti julkaisi Leadsomin haastattelun. Lehden etusivun pääjutun otsikossa siteerattiin Leadsomin sanoneen äitiyden tuovan hänelle etumatkaa. Alaotsikossa hän sanoi hänellä olevan lapsiensa vuoksi ”enemmän pelissä” Britannian tulevaisuuden suhteen.

Leadsom kiisti kommenttinsa jo yöllä, kun Times oli julkaissut etusivunsa viestipalvelu Twitterissä. Hän ilmoitti sanoneensa haastattelussa juuri päinvastoin kuin lehti kirjoitti ja syytti lehteä likasankojournalismista.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Rachel Sylvester ilmoitti olevansa ”ymmällään” Leadsomin reaktiosta.

”Kysyin häneltä suoraan: ’Mitä eroa sinulla ja Theresa Mayllä on?’ Hän sanoi ’talousosaaminen ja perhe’. Hän selvästi pitää sitä myyntivalttinaan”, Sylvester sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Hän lisäsi, että Leadsom oli ”naiivi tehdessään tuollaisen vertauksen ja luullessaan, ettei siitä nousisi haloo”.

Timesin varapäätoimittaja Emma Tucker julkaisi pian Twitterissä translitteroinnin Leadsomin vastauksesta.

Myöhemmin lehti julkaisi vielä osan haastattelunauhasta, jossa Leadsom puhui asiasta.

Leadsom ei kuitenkaan ole perääntynyt näkemyksestään, että Timesin juttu oli tarkoitushakuinen. Hän piti lauantaina lyhyen tiedotustilaisuuden kotinsa edessä Northamptonshiressä.

Televisiokanava ITV:n julkaisemalla videolla Leadsom sanoi pitävänsä Timesin etusivua ”kuvottavana” ja toisti, ettei halua nostaa perhettä kampanjakysymykseksi.

Times on tukenut Maytä, mikä herätti lauantaina huomiota ja kiukkua Leadsomin tukijoissa.

Toisaalta Leadsomin on epäilty liioitelleen kokemustaan rahoitusalalla ja liike-elämässä.

May ei ole kommentoinut kohua. Aiemmin hän on kertonut itsensä ja miehensä kokemasta surusta, kun selvisi, etteivät he voi saada lapsia.

Lauantaina hän muistutti Twitterissä luvanneensa ”puhtaan kampanjan” ja kutsui Leadsomin allekirjoittamaan saman lupauksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat