Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harmaa ja byrokraattinen EU on yhtäkkiä tunteiden paloa täynnä – videokooste brexitin herättämistä tunteenpurkauksista

EU-päättäjät ovat puhuneet tunteikkaasti ja palavasti unionin puolesta Britannian kansanäänestyksen jälkeen. Komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans vaati brittipoliitikkoja ottamaan vastuun aiheuttamastaan sotkusta.

Ulkomaat
 
”Älkää antako suurisuiden pelotella teitä!” - brexitin jälkeinen EU on ollut suurten tunteiden näyttämö
”Älkää antako suurisuiden pelotella teitä!” - brexitin jälkeinen EU on ollut suurten tunteiden näyttämö
Britannian EU-eroa vaatinut kansanäänestys on saanut tunteet pintaan kahden viime viikon aikana. Tavallisesti harmaa ja byrokraattinen EU on yhtäkkiä ollut paloa täynnä: EU-pomot puhuvat hempeästi unionista ja puolustavat sitä voimallisesti ”suurisuisia karkuunjuoksijoita” vastaan. Toimittaja: Pekka Mykkänen.

Bryssel

Euroopan unionia parjataan kuivakkaaksi byrokraattien ja harmaiden poliitikkojen kerhoksi. Mutta siitä ei ole ollut merkkiäkään kahden viime viikon aikana.

Britannian EU-eroa vaatineen kansanäänestyksen jälkeen unionin instituutioissa ja liepeillä on nähty useita mieleenpainuvia tunteenilmauksia ja puheita, kuten oheiselta videolta voi nähdä.

Euroopan parlamentin istunnoista mieleen on jäänyt erityisesti skotlantilaisen europarlamentaarikon Alyn Smithin vetoomus muutama päivä sen jälkeen kun Britannian kansanäänestyksen tulos oli selvillä:

”Skotlanti ei ole ikinä pettänyt teitä. Rukoilen teitä, rakkaat kollegat, älkää hylätkö Skotlantia!” Skotlannin kansallispuolueen SNP:n jäsen Smith sanoi 28. kesäkuuta.

Europarlamentaarikot nousivat seisomaan ja osoittivat Smithille tukea myrskyisin aplodein. Samoin tehtiin, kun omasta erostaan ilmoittanut brittikomissaari Jonathan Hill vieraili parlamentissa viimeisen kerran.

Hill olisi halunnut Britannian pysyvän EU:n jäsenenä.

Britannian EU-eroa lähes kaksi vuosikymmentä ajanut Nigel Farage puolestaan sai parlamentin mylvimään ja buuaamaan. Hän kertoi härnäävässä puheessaan, että parlamentin jäsenet eivät ole koskaan tehneet rehellistä työtä.

EU-komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans riensi 6. heinäkuuta parlamentaarikkojen tueksi. Hän sanoi, ettei meppien pitäisi antaa suurisuisten ja vastuuttomien poliitikkojen pelotella itseään.

”Älkää antako kenenkään tehdä pilkkaa demokraattisesta mandaatistanne. Te edustatte yli 500 miljoonaa ihmistä. Olkaa ylpeitä siitä ja puolustakaa sitä”, hollantilainen Timmermans sanoi Strasbourgissa pidetyssä täysistunnossa.

Timmermans totesi, että poliittisilla valinnoilla on merkitystä tavallisten ihmisten elämään ja brittipoliitikkojen pitäisi nyt siivota se sotku, jonka he ovat aiheuttaneet.

”Älkää juosko karkuun, kun teitä pelottavat tekemistenne seuraamukset”, Timmermans sanoi.

SCOTT HEPPELL / Reuters
Mies kantoi EU:n lippua Skotlannin parlamenttitalon edustalla Edinburghissa kesäkuun lopussa.
Mies kantoi EU:n lippua Skotlannin parlamenttitalon edustalla Edinburghissa kesäkuun lopussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat