Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina evakuoi yli 400 000 ihmistä Nepartak-myrskyn tieltä

Ulkomaat
 

Ainakin 420 000 ihmistä on evakuoitu itäisessä Kiinassa voimakkaan trooppisen myrskyn takia. Yli 300 junalähtöä, lähes 400 lentoa ja noin 5000 bussilähtöä on peruttu, kertoo uutistoimisto Reuters. Reutersin tiedot ovat kiinalaiselta Xinhua-uutistoimistolta.

Nepartakiksi ristityn myrskyn tuulen nopeus sen iskiessä Fujianin itäiseen maakuntaan aikaisin lauantaiaamulla Suomen aikaa oli noin sata kilometriä tunnissa.

Myrskyn voima tosin heikkeni sen pyyhkäistyä Taiwanin yli ennen iskeytymistään itäiseen Kiinaan. Taiwanissa kolme ihmistä sai surmansa ja ainakin 300 ihmistä loukkaantui.

Taiwanissa myrskyn tieltä evakuoitiin yli 15 400 ihmistä. Noin 3 700 hakeutui myrskysuojiin. Koulut ja työpaikat suljettiin, ja 600 lentoa peruttiin. Myös luotijunan liikennöinnit keskeytettiin. Lähes 432 000 taloutta kärsi sähkönjakeluongelmista.

Vaikka myrsky laantui matkalla, Itä-Kiinassa Putianin kaupungissa satoi siitä huolimatta neljän tunnin aikana noin 25 senttimetrin korkeudelta vettä.

Hirmumyrskyt, joita Itä-Aasiassa kutsutaan taifuuneiksi, ovat melko tavallisia Etelä-Kiinan merellä tähän aikaan vuodesta. Aiemmin ne ovat aiheuttaneet huomattavan määrän kuolemia, mutta nykyään Kiinan hallinto varautuu myrskyihin etukäteen ja määrää evakuointeja myrskyalueille.

Vuonna 2009 Morakotiksi ristitty hirmumyrsky surmasi eteläisessä Taiwanissa noin 700 ihmistä ja aiheutti tuhoja jopa kolmen miljardin Yhdysvaltojen dollarin edestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat