Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angela Eagle haastaa Jeremy Corbynin Britannian työväenpuolueen puheenjohtajakisassa

Corbyn on kieltäytynyt eroamasta, vaikka puolueen parlamenttiedustajat äänestivät viime kuussa, ettei johtaja nauti enää heidän luottamustaan.

Ulkomaat
 
Matt Frost / ITV
Angela Eagle
Angela Eagle Kuva: Matt Frost / ITV

Britannian parlamentin jäsen Angela Eagle haastaa Jeremy Corbynin Britannian työväenpuolueen puheenjohtajakisassa. Asiasta kertoo muiden muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC. Eaglen mukaan Corbyn on epäonnistunut puolueen johtajana.

Corbyn on kieltäytynyt eroamasta, vaikka puolueen parlamenttiedustajat äänestivät viime kuussa, ettei johtaja nauti enää heidän luottamustaan.

Työväenpuolue on ajautunut vakavaan kriisiin sen jälkeen kun enemmistö briteistä äänesti kansanäänestyksessä Britannian EU-eron puolesta kesäkuussa. Corbynia on syytetty siitä, että hän esiintyi ponnettomasti EU-jäsenyyden jatkon puolustajana ennen kansanäänestystä.

Tämän jälkeen sekä konservatiivinen pääministeri David Cameron että työväenpuolueen entinen johtaja Ed Miliband ovat kehottaneet Corbynia eroamaan.

Angela Eagle on ollut Britannian parlamentin jäsen vuodesta 1992. Hän on toiminut Gordon Brownin hallituksessa. Työväenpuolueen sisällä Eaglella on ollut vuosien saatossa useita eri luottamustehtäviä. Hän jätti paikkansa Corbynin varjohallituksessa Britannian brexit-äänestyksen jälkeen.

Eaglen katsotaan edustavan puolueen maltillisempaa vasemmistosiipeä ja Britanniassa vasemmistolaisena pidetyn Guardian-lehden mukaan häntä on kritisoitu muun muassa siitä, että hän äänesti sen puolesta, että Britannia osallistui Irakin sotaan.

Eagle on ollut työväenpuolueen jäsen 17-vuotiaasta alkaen. 55-vuotias Eagle on ensimmäinen avoimesti homoseksuaali brittiparlamentaarikko, joka kertoi suuntautumisestaan julkisesti jo vuonna 1997.

BBC:n mukaan Jeremy Corbynin tiedottaja kertoi, että Corbyn aikoo haastajasta huolimatta pysyä yhä puolueen johdossa. Eagle esittelee puheenjohtajuusohjelmansa virallisesti maanantaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat