Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi käytti robottia epäillyn ampujan surmaamiseen Dallasissa

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun poliisi käytti robottia epäillyn surmaamiseksi.

Ulkomaat
 
Tällaisella robotilla poliisi räjäytti Dallasin ampujan
Tällaisella robotilla poliisi räjäytti Dallasin ampujan

Viisi poliisia sai torstai-iltana Dallasissa surmansa, kun päätekijäksi epäilty Micah Xavier Johnson avasi tulen kesken mielenosoituksen. Viiden kuolonuhrin lisäksi seitsemän poliisia ja kaksi siviiliä haavoittui Johnsonin laukauksista.

Tulitaistelun jälkeen poliisi sai miehen lopulta saarrettua, ja piiritystilanne kesti useita tunteja. Poliisi yritti käydä miehen kanssa neuvotteluja, mutta ne päättyivät kun mies alkoi uudelleen ampua kohti poliiseja.

Sen jälkeen poliisi käytti pommirobottia Johnsonin surmaamiseen. Oheinen suomeksi tekstitetty CNN-uutiskanavan video esittelee, kuinka robotti toimii.

”Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin käyttää pommirobottia. Muut vaihtoehdot olisivat olleet poliiseille hengenvaarallisia”, Dallasin poliisipäällikkö David Brown sanoi uutistoimisto Reutersille perjantaina.

Reutersin mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun poliisi käyttää robottia jonkun surmaamiseen. Yhdysvaltain poliisilla on käytössään useita vastaavanlaisia robotteja, mutta aiemmin niitä on käytetty vain epäiltyjen pysäyttämiseen. Yhdysvaltain armeija on Reutersin mukaan käyttänyt pommirobotteja vastustajien surmaamiseen Irakissa.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Jeh Johnson kertoi varhain lauantaina Suomen aikaa, että ampuja vaikuttaa toimineen yksin. Myös Dallasin pormestari Mike Rawlings on kertonut, että pääepäillyn uskotaan olleen ainoa tekijä.

Asiasta ei kuitenkaan ole vielä varmuutta. Texasin kuvernööri Greg Abbott kommentoi Reutersille, että on tärkeää selvittää, osallistuiko hyökkäyksen suunnitteluun muita ihmisiä.

Helsingin Sanomat kirjoitti vuosi sitten älykkäistä robottiaseista, ja että joukko maailman tieteen ja teknologian huipuista varoitti niiden käyttämisestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat