Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etelä-Sudanin itsenäisyyspäiväviikonloppu oli verinen – kuolleita yli 270

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään kaikkea matkustamista Etelä-Sudaniin toistaiseksi.

Ulkomaat
 

Maailman nuorimman valtion Etelä-Sudanin itsenäisyyspäiväviikonloppu on ollut verinen. Uutistoimisto Reuters kertoo, että perjantain taisteluissa kuolleiden lukumäärä on maan terveysministerin mukaan noussut yli 270:een.

Suurin osa kuolleista oli sotilaita. Ministerin mukaan kuolleiden joukossa oli yli 30 siviiliä.

Uutistoimisto AFP sanoo, että hallituksen joukkojen ja entisten kapinallisten ampumiset ovat jatkuneet jälleen sunnuntaina.

AFP:n mukaan perjantain ampuminen alkoi, kun maan presidentti Salva Kiir ja entinen kapinallisjohtaja, nykyinen varapresidentti Riek Machar tapasivat presidentin palatsilla. Ampuminen levisi ja paheni, kunnes se hiljeni pimeän tullen.

Reuters kertoo, ettei kumpikaan johtaja tiedä, mistä syystä taistelut heidän joukkojensa välillä alkoivat. Uutistoimistojen mukaan tämän viikon taistelut ovat ensimmäiset armeijan ja entisten kapinallisten välillä pääkaupungissa sitten huhtikuun.

AFP kertoo Kiirin ja Macharin kuvailleen perjantain väkivaltaisuuksia ”valitettaviksi”.

Monet maat, kuten Suomi ja Britannia, ovat kehottaneet kansalaisiaan välttämään Etelä-Sudaniin matkustamista. Suomen ulkoministeriö ohjeistaa Etelä-Sudanissa olevia poistumaan maasta välittömästi.

AFP:n mukaan Etelä-Sudanissa ei tänä vuonna järjestetä virallisia itsenäisyysjuhlia. Maa vietti itsenäisyyspäiväänsä lauantaina. Hallitus perui juhlallisuudet vedoten siihen, ettei maalla ole varaa järjestää niitä.

Vuonna 2011 itsenäistyneen Etelä-Sudanin sisällissota alkoi vuonna 2013. Hauras rauhansopimus syntyi viime vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat