Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Washington Post: Trumpin varapresidentti­ehdokas ei ole välttämättä poliitikko – esillä on nyt entinen kenraaliluutnantti

Trump harkitsee nyt sotilasuran tehnyttä ehdokasta, vaikka hänen neuvonantajansa ovat yrittäneet ohjata valintaa kohti poliittisia hahmoja.

Ulkomaat
 
Defense Intelligence Agency
Michael Flynn sai elokuussa 2014 eläkkeelle jäädessään kunniamerkin kansallisen tiedustelupalvelun johtajalta James Clapperilta.
Michael Flynn sai elokuussa 2014 eläkkeelle jäädessään kunniamerkin kansallisen tiedustelupalvelun johtajalta James Clapperilta. Kuva: Defense Intelligence Agency

Yhdysvaltain presidentinvaalien alla on viime aikoina arvuuteltu, ketkä nousevat demokraattien Hillary Clintonin ja republikaanien Donald Trumpin varapresidenttiehdokkaiksi.

Erityisesti on puhuttanut Trumpin ratkaisu. Monet ovat jopa pohtineet, haluaako kukaan menestynyt republikaanipoliitikko ryhtyä paljon paheksuntaa puheillaan herättäneen bisnesmiehen aisapariksi.

Vaikka republikaanien varapresidenttiehdokkaaksi on soviteltu eri arvioissa esimerkiksi Indianan kuvernööriä Mike Penceä ja kongressin entistä puhemiestä Newt Gingrichiä, äskettäin on nähty merkkejä myös siitä, ettei Trump välttämättä edes halua rinnalleen poliitikkoa.

The Washington Post -lehden mukaan Trump on alkanut tuntea suurta houkutusta valita varapresidenttiehdokkaaksi entinen kenraaliluutnantti Michael T. Flynn, joka oli vuosina 2012 Yhdysvaltain asevoimien tiedusteluorganisaation Defense Intelligence Agencyn johdossa.

Lehti keskusteli asiasta lauantaina nimettöminä pysyttelevien lähteiden kanssa, jotka ovat perehtyneet valintaprosessiin.

Trump harkitsee nyt sotilasuran tehnyttä ehdokasta, vaikka hänen neuvonantajansa ovat yrittäneet ohjata valintaa kohti poliittisia hahmoja. Yhdysvaltain levottomuudet voivat vaatia ”tiukkaa ja vankkumatonta” varapresidenttiä, Trumpin kerrotaan sanoneen lähipiirilleen.

Flynn herättää lähteiden mukaan Trumpissa luottamusta, koska hän on lainannut vaalikampanjan aikana asiantuntemustaan monissa ulkopoliittisissa linjanvedoissa.

Politiikan ulkopuolelta noussut Trump saattaa lisäksi pitää varapresidentin poliittista taustaa pikemminkin rasitteena kuin ansiona.

”Trump–Flynn. Olen kuullut hänen sanovan niin aivan kuin kokeillakseen, miltä se kuulostaa”, eräs lähde mainitsi The Washington Postille. ”Luulen, että hän pitää sitä houkuttelevana brändinä.”

Trump on puhunut vaalikampanjansa aikana Venäjän presidentistä Vladimir Putinista imartelevaan sävyyn. Flynn taas on ollut monesti tekemisissä Venäjän valtion rahoittaman uutiskanavan RT:n (entinen Russia Today) kanssa ja jopa istunut viime vuonna kanavan juhlaillallisella presidentti Putinin vieressä.

Moni on pitänyt Flynnin mahdollista valintaa ongelmallisena paitsi hänen poliittisen kokemattomuutensa vuoksi myös siksi, että hänellä on demokraattien jäsenkirja. Hän on kuitenkin puhunut viime vuosina demokraateista vähemmän myönteiseen sävyyn.

Flynn on muun muassa arvostellut kovasanaisesti presidentti Barack Obamaa, jonka hallinto sysäsi hänet elokuussa 2014 eläkkeelle tiedustelutehtävistä etuajassa vahvojen näkemyserojen takia. Hillary Clintonin taas olisi Flynnin mukaan pitänyt lopettaa vaalikampanjointinsa sähköpostijupakan vuoksi.

”Jos kyse olisi ollut minusta, olisin saanut lähtöpassit ja luultavasti joutunut vankilaan”, Flynn sanoi helmikuussa uutiskanava CNN:n haastattelussa.

New York Post -lehti vihjaili Flynnin mahdollisesta varapresidenttiehdokkuudesta jo viikon alkupuolella. Tuolloin hän ei myöntänyt mitään muttei suoranaisesti kiistänytkään asiaa.

”Minulla on ollut kunnia palvella maatani kolme viime vuosikymmentä. Toivottavasti saan vielä olla jollain tavalla avuksi eläkevuosinani”, Flynn sanoi lehdelle.

”Olen ollut sotilas liian kauan kieltäytyäkseni harkitsemasta mahdollisen asevoimien ylipäällikön pyyntöä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat