Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Berliinissä loukkaantui toistasataa poliisia yhteenotossa mielenosoittajien kanssa

Yhteenottoa edelsi viikkoja kiristynyt tunnelma Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitsevan rakennuksen ympärillä. Poliisi oli tehnyt äärivasemmistolaisten keskukseksi nousseeseen rakennukseen useita ratsioita.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Poliisin ja äärivasemmistolaisten mielenosoittajien yhteenotossa Berliinissä sunnuntain vastaisena yönä loukkaantui 123 poliisia, Berliinin poliisi ilmoitti sunnuntaina.

Poliisin mukaan lauantai-illan mielenosoitus oli kaupungin ”aggressiivisin ja väkivaltaisin viiteen vuoteen.”

Yhteenottoa oli edeltänyt viikkoja kiristynyt tunnelma Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitsevan rakennuksen ympärillä. Poliisi oli tehnyt äärivasemmistolaisten keskukseksi nousseeseen rakennukseen useita ratsioita.

Rakennusta ovat pitäneet päämajanaan ryhmät, jotka vastustavat Berliinin keskiluokkaistumista ja vuokrien nousua.

Tilanne muuttui väkivaltaiseksi lauantai-iltana, kun väkijoukko alkoi heitellä poliiseja kivillä ja pulloilla. Mielenosoittajat myös rikkoivat kauppojen ikkunoita ja sytyttivät autoja palamaan.

Paikalla oli lopulta 1 800 poliisia ja noin 3 500 mielenosoittajaa. Poliisi otti kiinni 86 ihmistä, joista kolmea odottavat syytteet.

Berliinin turvallisuudesta vastaava ministeri Frank Henkel tuomitsi ”äärivasemmiston väkivaltaorgiat”, joista hän syytti ”anarkisteja ja riidankylväjiä”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat