Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dallasin poliisi: Poliisit tappanut mies suunnitteli suurempiakin iskuja

Ampujan kotoa löydettiin pommin rakentamiseen käytettyjä materiaaleja ja muistiinpanoja.

Ulkomaat
 
CARLO ALLEGRI / Reuters
Dallasin poliisit suremassa poliisiaseman ulkopuolella sen jälkeen, kun kaupungissa oli tapettu viisi poliisia.
Dallasin poliisit suremassa poliisiaseman ulkopuolella sen jälkeen, kun kaupungissa oli tapettu viisi poliisia. Kuva: CARLO ALLEGRI / Reuters

Viisi poliisia torstaina Dallasissa ampuneen Micah Xavier Johnsonin epäillään suunnitelleen suurempiakin iskuja. Asiasta kertoi Dallasin poliisipäällikkö David O. Brown The New York Timesin mukaan.

Johnsonin kotoa löydettiin pommin rakentamiseen käytettyjä materiaaleja ja muistiinpanoja. Johnson oli Brownin mukaan myös harjoitellut pommien räjäyttämistä.

Johnsonin hallussa olleilla räjähteillä olisi Brownin mukaan ”voinut olla tuhoisia seurauksia läpi Dallasin kaupungin ja Pohjois-Teksasin alueen”.

”Olemme vakuuttuneita, että epäillyllä oli muitakin suunnitelmia ja että hän piti oikeana sitä, mitä teki”, Brown kertoi CNN:n haastattelussa.

Johnson halusi Brownin mukaan ihmisten maksavan siitä, että nämä rankaisivat tämän mielestä ihmisiä ihonvärin perusteella. Viime päivinä poliisi on ampunut kuoliaaksi mustan ihmisen sekä Louisianassa että Minnesotassa.

”Hänen aikomuksenaan oli satuttaa useampiakin meistä”, Brown sanoi ja uskoi Johnsonin valmistelleen iskuaan pitkän aikaa.

Johnson iski Dallasissa kesken poliisin väkivaltaa vastustavaa rauhanomaista mielenosoitusta. Viiden kuolonuhrin lisäksi seitsemän poliisia ja kaksi siviiliä haavoittui hänen laukauksistaan. Poliisi surmasi Johnsonin pommirobotin perille viemällä räjähteellä.

”Uskomme, että kuolemantapaukset Minnesotassa ja Louisianassa antoivat hänelle herätteen nopeuttaa suunnitelmiensa toteuttamista. Hän näki Dallasin mielenosoituksen tilaisuutena iskeä poliisia vastaan”, Brown sanoi.

Brown kertoi, että Johnson oli ennen kuolemaansa kirjoittanut pysäköintihallin seinään kirjaimet RB. Poliisilla ei ole käsitystä kirjainten merkityksestä.

Poliisi on kuitenkin päätellyt, että Johnson on todennäköisesti haavoittunut ennen kuin hän pääsi piilopaikkanaan käyttämänsä pysäköintihallin toiseen kerrokseen.

Johnson oli lisäksi laulanut, nauranut ja pilkannut poliiseja kaksituntisten neuvottelujen aikana. Johnson kysyi poliiseilta, kuinka monta poliisia hän oli saanut tapettua.

Poliisipäällikkö Brownin mukaan Johnsonilla oli selvästi harhainen. Johnsonin kotoa on löydetty sekava päiväkirja, josta poliisin tutkijat etsivät vihjeitä miehen mielenliikkeisiin.

Johnsonin sekaviin mielenliikkeisiin viittaavat myös kertomukset Johnsonin palvelusajasta sotilaana Afganistanissa.

Johnson lähetettiin Afganistanista kotiin sen jälkeen, kun hänen palvelustoverinsa oli syyttänyt Johnsonia seksuaalisesta ahdistelusta. Uhriksi joutunut nainen oli toivonut tämän jälkeen, että Johnson hakisi apua mielenterveysongelmiin.

CARLO ALLEGRI / Reuters
Muistokynttilöitä Dallasin poliisin päämajan luona.
Muistokynttilöitä Dallasin poliisin päämajan luona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat