Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian pääministeriehdokas Leadsom pyysi anteeksi vihjailujaan kilpakumppaninsa lapsettomuudesta

Leadsomin mukaan The Times painosti tätä puhumaan äitiydestään, vaikkei missään vaiheessa halunnut, että siitä tulisi merkittävä kysymys pääministerikilvassa.

Ulkomaat
 
Peter Nicholls / Reuters
Andrea Leadsom vihjaili The Times -lehden haastattelussa, että äitinä hän on sitoutuneempi Britannian tulevaisuuteen kuin lapseton kilpakumppaninsa.
Andrea Leadsom vihjaili The Times -lehden haastattelussa, että äitinä hän on sitoutuneempi Britannian tulevaisuuteen kuin lapseton kilpakumppaninsa. Kuva: Peter Nicholls / Reuters

Britannian konservatiivipuolueen johtoon ja maan pääministeriksi pyrkivä Andrea Leadsom on pyytänyt anteeksi kilpakumppaniltaan Theresa Maylta kommentteja, jotka vihjailivat Mayn olevan huonompi ehdokas siksi, ettei ole äiti, brittilehti The Telegraph kertoo.

”Olen jo sanonut Theresalle, kuinka kovin pahoillani olen kaikesta kivusta jota olen tuottanut”, Leadsom kertoi lehden haastattelussa.

Kohu käynnistyi lauantaina, kun Leadsom vihjaili The Times -lehden haastattelussa, että äitinä hän on sitoutuneempi Britannian tulevaisuuteen kuin lapseton kilpakumppaninsa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Leadsom lähetti pian tämän jälkeen Maylle tekstiviestillä pahoittelun. Mayn avustajien mukaan pääministeriehdokas kiitti Leadsomia pahoitteluista, eikä uskonut missään vaiheessa Leadsomin yrittäneen loukata tätä, BBC kertoo.

May ei kuitenkaan ole suoraan kommentoinut kohua. Aiemmin hän on kertonut itsensä ja miehensä kokemasta surusta, kun selvisi, etteivät he voi saada lapsia.

Apulaisenergiaministeri Leadsom ja sisäministeri May käyvät kahdestaan kisaa Britannian pääministeriydestä. Lopullisen valinnan uudeksi pääministeriksi tekevät konservatiivipuolueen 150 000 jäsentä postiäänestyksellä viimeistään syyskuun alussa.

Leadsomin mukaan The Times painosti tätä puhumaan äitiydestään, vaikkei missään vaiheessa halunnut, että siitä tulisi merkittävä kysymys pääministerikilvassa.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Rachel Sylvester ihmetteli Leadsomin reaktiota.

”Kysyin häneltä suoraan: ’Mitä eroa sinulla ja Theresa Maylla on?’ Hän sanoi ’talousosaaminen ja perhe’. Hän selvästi pitää sitä myyntivalttinaan”, Sylvester BBC:lle.

Myöhemmin The Times myös julkaisi translitteroinnin Leadsomin vastauksesta.

Times on tukenut Mayta, mikä on herättänyt kiukkua Leadsomin tukijoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat