Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian pääministeriksi todennäköisesti nouseva Theresa May on tunnettu kovista otteistaan – tituleerattu uudeksi rautarouvaksi

Kun Britannian miesvaltainen konservatiivipuolue kerääntyi puoluekokoukseensa vuonna 2002, päähuomion veivät Theresa Mayn leopardikuvioiset avokkaat. Enää Britanniassa ei naureskella Maylle ja hänen kengilleen.

Ulkomaat
 
DYLAN MARTINEZ / Reuters
Sisäministerinä Theresa May on pysynyt otsikoissa salkkunsa takia – eli kovalla substanssipohjalla.
Sisäministerinä Theresa May on pysynyt otsikoissa salkkunsa takia – eli kovalla substanssipohjalla. Kuva: DYLAN MARTINEZ / Reuters
Kuka?

May on outo lintu rikkaiden miesten joukossa

 Britannian konservatiivipuolueen johto on 1960-luvulla syntyneiden varakkaiden miesten käsissä. Sisäministeri Theresa May, 59, on tässä joukossa poikkeus.

 Mayn tausta ei ole yhtä etuoikeutettu kuin useimpien konservatiiviministereiden. Papin tytär kävi valtion koulua, vaikka päätyikin lukemaan maantiedettä Oxfordin yliopistoon.

 Maysta tuli parlamentin jäsen vuonna 1997. Oppositiossa istuneen konservatiivipuolueen kärkikaartiin hän nousi vuonna 2002 ja on pysynyt siellä peräti kolmen konservatiivijohtajan ajan.

 Sisäministeriksi May nousi vuonna 2010, kun konservatiiveista tuli koalitiohallituksen pääministeripuolue.

Vielä viime vuosikymmenellä oli aivan yleistä, että Britannian laatulehdetkin keskittyivät naispoliitikoista kirjoittaessaan näiden kenkiin.

Näin kävi myös nykyiselle sisäministerille Theresa Maylle, joka on nyt todennäköisesti nousemassa Britannian pääministeriksi.

Kun Britannian miesvaltainen konservatiivipuolue kerääntyi puoluekokoukseensa vuonna 2002, päähuomion veivät Mayn leopardikuvioiset matalakorkoiset avokkaat. Siitä lähtien May on tunnettu kitten heel -poliitikkona.

Paljon on kuitenkin muuttunut 13 vuodessa.

Konservatiivit ovat pääministeripuolue ja May yksi hallituksen tärkeimmistä ministereistä. Hänen vastuulleen ovat kuuluneet äänestäjiä huolestuttavat asiat, kuten terrorismin kitkeminen ja maahanmuuton rajoittaminen.

Britanniassa ei ole enää hetkeen naureskeltu Maylle ja hänen kengilleen. Sisäministeri on tunnettu kovista otteistaan. Hänessä ei ole mitään kissanpentumaista.

May rankattiin jo ennen brexit-äänestystä yhdeksi pääministeri David Cameronin mahdollisista seuraajista konservatiivipuolueen johtoon.

Sisäministerinä May on pysynyt otsikoissa salkkunsa takia – eli kovalla substanssipohjalla.

Viime joulun alla hän ilmoitti haluavansa potkaista Britanniasta ulos vastavalmistuneet ulkomaalaiset opiskelijat. Nyt Britanniaan saapuu vuosittain 150 000 ulkomaalaista opiskelijaa, mutta vain 50 000 palaa kotiin.

Arvostelijoiden mielestä EU:n ulkopuolisten vastavalmistuneiden ulosheitto vahingoittaisi taloutta. Nyky-Britanniassa poliitikot pärjäävät kuitenkin sitä paremmin, mitä tiukemman linjan he ottavat maahanmuuttoon.

May on myös kiristänyt terrorisminvastaisia lakeja. Tiukennuksille on laaja tuki, sillä satoja brittejä on lähtenyt jihadistijoukkoihin Syyriaan ja Irakiin.

Mayn kannattajat näkevät hänet jo Britannian uutena rautarouvana, pääministeri Margaret Thatcherin perillisenä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat