Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etiopiassa suljettiin sosiaalisen median sivustoja yliopiston pääsykokeiden takia

Sosiaalisen median verkkosivut pysyvät suljettuina päiviä. Sivustojen sulkemisella halutaan ehkäistä häiriöitä.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

Etiopian hallitus on sulkenut sosiaalisen median verkkosivustoja yliopiston pääsykokeiden takia, kertoo BBC. Suljettuihin sivustoihin kuuluvat muun muassa Facebook, Twitter, Instagram ja Viber. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sosiaalisen median sivustot julkisesti suljetaan valtakunnan tasolla.

Hallitus sanoi, että tällä pyritään ehkäisemään häiriöitä lukemisen aikana ja ehkäisemään huhujen leviämistä. Etiopian koulutusministeriön edustaja kertoi, että sosiaalisen median sivustot pysyvät kiinni seuraavien päivien aikana, kun pääsykokeita järjestetään.

”Tämä on väliaikainen järjestely keskiviikkoon asti. Sosiaalinen media on osoittautunut häiriöksi oppilaille” kertoo ministeriön edustaja Getachew Reda.

Toukokuussa yliopiston pääsykokeet peruttiin sen jälkeen, kun kokeen kuvat levisivät sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisen median verkkosivut ovat olleet kaatuneina aiemminkin Etiopiassa, mutta vain tunteja kerrallaan. Hallitus on aiemmin kieltänyt olleensa sivustojen kaatumisen taustalla.

Etiopia on BBC:n mukaan ensimmäisiä valtioita Afrikassa, joka sensuroi internet-sivustoja, opposition blogeja ja ihmisoikeusverkkosivuja jatkuvasti.

Etiopialainen journalisti kertoi BBC:lle, että sosiaaliseen median sulkeminen on vain alkua.

”Hallitus on innokas hallitsemaan sosiaalista mediaa. Seuraavan protestin aikana he käyttävät tätä kokemusta sulkeakseen sivustoja uudelleen”, hän kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat