Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinalaiset voivat nyt matkustaa Pohjois-Koreaan passitta 30 000 neliömetrin alueelle

Pohjois-Korea tavoittelee ulkomaista valuuttaa sallimalla kiinalaisille passittomat vierailut 30 000 neliömetrin alueelle.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
REUTERS / DENIS BALIBOUSE
Pohjois-Korean lippu maan Genevessä sijaitsevassa pysyvässä edustustossa.
Pohjois-Korean lippu maan Genevessä sijaitsevassa pysyvässä edustustossa. Kuva: REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Pohjois-Korea sallii kiinalaisille turisteille mahdollisuuden vierailla maassa ilman passia puoli päivää kestävällä kierroksella, kertoo Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua uutistoimisto Reutersin mukaan. Pohjois-Korea pyrkii tempauksella saamaan maahan ulkomaista valuuttaa, jonka saannista se on kärsinyt pakotteiden jälkeen.

Passittomat vierailut Pohjois-Korean Sinuijuun alkoivat Kiinan rajakaupungista Dandongista viime lauantaina. Vierailu on sallittu osoitetulla alueella, joka on kooltaan 30 000 neliömetriä.

Vierailulle ei kuitenkaan pääse ilman erityistä turistipakettia, joita myy kiinalainen kiertomatkayhtiö. Yhden pakettimatkan hinta on 350 juania eli noin 47 euroa. Kiertomatkayhtiön johtajan mukaan tuhat ihmistä haki maahantulolupaa ensimmäisen kolmen päivän aikana, kertoo Xinhua.

Kiertomatkayhtiön johtajan mukaan matkustusaluetta kasvatetaan 130 000 neliömetrin kokoiseksi, mikä mahdollistaa sen, että alueelle voidaan majoittaa huippuajankohtina noin 10 000 kiinalaista turistia päivässä.

YK asetti Pohjois-Korealle kansainvälisiä pakotteita tänä vuonna sen jälkeen, kun Pohjois-Korea teki alkuvuodesta ydinkokeen. Kansainväliset pakotteet ovat kohdistuneet Pohjois-Korean pankkisektoriin, tavarankuljetukseen ja luonnonvarojen kaupankäyntiin.

Kansainväliset asiantuntija uskovat, että pakotteet vaikeuttavat Pohjois-Korean mahdollisuuksia ansaita ulkomaista valuuttaa.

Kiina on Pohjois-Korean liittolainen ja tärkein kaupankäyntikumppani. Kiina ei kuitenkaan hyväksy Pohjois-Korean ydinohjelmaa. Kiina tuki kansainvälisten pakotteiden antamista Pohjois-Korealle sen jälkeen, kun Pohjois-Korea suoritti neljännen ydinkokeensa tämän vuoden alussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat