Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teini-ikäisten epäillään käyttäneen aseellisissa ryöstöissä apuna uutta Pokémon Go -mobiilipeliä USA:ssa

Valtaisan suosion saavuttaneessa pelissä etsitään paikannus- ja kameratoimintojen avulla virtuaalihahmoja todellisista sijainneista.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
SAM MIRCOVICH / Reuters
Pokémon Go -mobiilipelissä etsitään todellisista sijainneista virtuaalisia pokémon-hahmoja.
Pokémon Go -mobiilipelissä etsitään todellisista sijainneista virtuaalisia pokémon-hahmoja. Kuva: SAM MIRCOVICH / Reuters

Neljän teini-ikäisen epäillään hyödyntäneen aseellisissa ryöstöissä uutta ja erittäin suosittua Pokémon Go -mobiilipeliä Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa, viestimet ja poliisi kertoivat maanantaina.

Nuorten epäillään käyttäneen mobiilipelin paikannustoimintoa ja houkutelleen sen avulla jopa yli kymmenen ihmistä aseellisen ryöstön uhriksi.

Pokémon Go -mobiilipeli nousi elektroniikkavalmistaja Applen sovelluskaupan ladatuimmaksi tuotteeksi viikonlopun aikana. Pelissä etsitään todellisiin sijainteihin kätkeytyneitä pokémon-hahmoja paikannustoiminnon ja kameran avulla.

St. Louisin seudulla sijaitsevan O’Fallonin kaupungin poliisi pidätti sunnuntaina neljä nuorta sen jälkeen kun ryöstön uhri oli soittanut poliisille valintamyymälästä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisi kehotti Pokémon Gon pelaajia olemaan valppaina, kun he etsivät älypuhelimen tai muun mobiililaitteen avulla pokémon-hahmoja.

”Ryöstäjät pystyivät ennakoimaan pahaa-aavistamattomien uhrien sijainnin ja syrjäisyyden muista ihmisistä Pokémon Go -mobiilisovelluksen paikannustoiminnon avulla”, O’Fallonin poliisivoimien ylikonstaapeli Bill Stringer sanoi.

Yhden epäillyn oletetaan vetäneen esiin käsiaseen ja vaatineen ilmoituksen tehneeltä ryöstön uhrilta tämän lompakkoa, poliisi kertoi. Toinen epäilty ajoi ryöstössä käytetty BMW-autoa, ja kolmas epäilty oli paikalla ryöstön aikana.

Kaikkia kolmea 17–18-vuotiasta pidätettyä tutkitaan ryöstöstä epäiltynä. Lisäksi poliisi pidätti neljännen nuoren, joka luovutettiin lastensuojeluviranomaisille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat