Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korean ydinkoealueella korkeaa aktiivisuutta

Yhdysvallat–Korea-instituutin mukaan on selvää, että Pohjois-Korea on valmiudessa suorittamaan seuraavan ydinkokeen, kun maan johto antaa käskyn.

Ulkomaat
 
KCNA
Kim Jong-unin johtaman Pohjois-Korean ydinkoealueella on näkynyt vipinää.
Kim Jong-unin johtaman Pohjois-Korean ydinkoealueella on näkynyt vipinää. Kuva: KCNA

Uudet satelliittikuvat viittaavat korkeaan aktiivisuuteen Pohjois-Korean ydinkoealueella. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Yhdysvallat–Korea-instituutin mukaan neljä kertaa aiemmin käytetyn ydinkoetunnelin suulla on pinottuja tarvikkeita tai välineitä, jotka voivat olla esimerkiksi malmikärryjä. Rakennuksen lähettyvillä näkyy myös pieni ajoneuvo. Tämä kertoo instituutin mukaan siitä, että tunnelissa toimitaan aktiivisesti.

Yhdysvallat–Korea-instituutin mukaan kuvat eivät ole niin tarkkoja, että niiden perusteella voisi sanoa, liittyykö aktiivisuus ylläpitotoimiin, kaivauksiin vai viidenteen ydinkokeeseen valmistautumiseen.

Instituutin mukaan on silti selvää, että Pohjois-Korea on valmiudessa suorittamaan ydinkokeen, kun maan johto antaa käskyn.

Jännitteet Pohjois-Koreassa ovat olleet viime aikoina kohollaan. Maa uhkasi maanantaina vastaavansa fyysisesti siihen, kun Yhdysvallat ja Etelä-Korea ilmoittivat THAAD-ohjuspuolustusjärjestelmän sijoittamisesta Etelä-Koreaan.

Pohjois-Korea kertoi myös lopettavansa yhteydenpidon Yhdysvaltoihin YK:ssa ja kohtelevansa Yhdysvaltoja jatkossa sotalain mukaan vihollisvaltiona. Pohjois-Korean valtion uutistoimiston mukaan päätös oli vastaus Yhdysvaltojen viime viikolla asettamiin pakotteisiin maan johtajaa Kim Jong-unia vastaan ihmisoikeusrikkomuksista.

Pohjois-Koreassa on lisäksi vankina kaksi amerikkalaista. Pohjois-Korean mukaan kyse ei ole poikkeuksesta. Maa viittasi tällä siihen, että se voi käyttää näitä vankeja neuvotteluissa hyväkseen ja kohdella heitä ankarasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat