Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisiraportti: Saksan joukkoahdisteluihin osallistui yli 2 000 miestä

Miehet hyökkäsivät Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan uudenvuodenyönä 1 200 naisen kimppuun.

Ulkomaat
 
Wolfgang Rattay / Reuters
Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan miehet hyökkäsivät uudenvuodenyönä Kölnissä yli tuhannen naisen kimppuun. Ahdistelut tapahtuivat päärautatieaseman tienoilla.
Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan miehet hyökkäsivät uudenvuodenyönä Kölnissä yli tuhannen naisen kimppuun. Ahdistelut tapahtuivat päärautatieaseman tienoilla. Kuva: Wolfgang Rattay / Reuters

Saksalaisen Süddeutsche Zeitung -lehden sekä Saksan NDR- ja WDR- yleisradioyhtiöiden haltuunsa saama poliisiraportti paljastaa, että joukkoahdisteluihin osallistui Saksassa uudenvuodenyönä yli 2 000 miestä. He hyökkäsivät 1 200 naisen kimppuun.

Eniten ahdisteluja tapahtui Kölnissä, jonka rautatieaseman ja tuomiokirkon väliselle aukiolle oli kokoontunut uudenvuodenaattona arviolta 1 000 miestä. He jakautuivat 20 tai 30 miehen ryhmiin, jotka ahdistelivat naisia seksuaalisesti tai tekivät taskuvarkauksia.

Kölnin poliisi sai hyökkäysten jälkeen kiinni 106 epäiltyä rikollista, mutta he muodostavat hyökänneistä vain pienen osan. Puolen näistä tunnistetuista epäillyistä arvioidaan olevan muiden maiden kansalaisia, jotka eivät ole asuneet Saksassa kauaa.

”On olemassa yhteys tämän ilmiön ja voimakkaan maahanmuuton välillä vuonna 2015”, Saksan rikospoliisin päällikkö Holger Münch kertoi.

Kölnissä ahdisteltiin arviolta 650:aa naista ja yli 400:aa Hampurissa.

Saksalaisviranomaiset eivät usko saavansa kiinni suurinta osaa ahdistelijoista. Osaltaan tähän vaikuttaa se, että Saksassa on vain vähän valvontakameroita.

Vain kaksi miestä on toistaiseksi saanut Kölnin joukkoahdisteluista tuomion. Toinen tuomittiin seksuaaliseen tekoon pakottamisesta, toinen muun muassa saman yrittämisestä. Molemmat saivat vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Toinen miehistä on 21-vuotias irakilainen, joka pidätteli nuorta naista ja nuoli tämän kasvoja uudenvuodenyönä. Toinen tuomituista on 26-vuotias algerialainen, joka esti irakilaisen ahdisteleman naisen miespuolista ystävää puuttumasta tilanteeseen. Lisäksi hän yritti itse kosketella väkisin toista naista.

Molemmat miehet ovat olleet Saksassa kaksi vuotta tai lyhyemmän aikaa. He eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Saksassa julkaistiin vain muutama päivä saksalaisviestinten haltuunsa saamaa raporttia ennen uusi raiskauksen määrittävä laki. Sen tunnuslauseen mukaan ”ei tarkoittaa ei”, vaikkei uhri taistelisi fyysisesti ahdistelua vastaan.

Aiemmin raiskauksen uhrien oli täytynyt Saksassa pystyä osoittamaan, että he olivat fyysisestikin vastustaneet hyökkäystä.

Uutistoimisto AP:n mukaan vain yksi kymmenestä raiskauksesta Saksassa tuodaan julki. Uuden lain toivotaan helpottavan raiskaussyytteiden nostamista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat