Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vietnam syyttää Kiinaa kalastusaluksensa upottamisesta kiistellyllä Etelä-Kiinan merellä

Välikohtaus sattui viikonloppuna vain päiviä ennen kuin Haagissa sijaitseva kansainvälinen välitystuomioistuin antaa päätöksensä Kiinan ja Filippiinien saarikiistassa.

Ulkomaat
 
Nguyen Minh / Reuters
Kiinan rannikkovartioston alus Etelä-Kiinan merellä kesäkuussa 2014.
Kiinan rannikkovartioston alus Etelä-Kiinan merellä kesäkuussa 2014. Kuva: Nguyen Minh / Reuters

Vietnam syyttää Kiinaa kalastusaluksensa upottamisesta kiistellyllä Paracel-saariryhmän alueella Etelä-Kiinan merellä lauantaina, kertoo uutistoimisto AFP viranomaislähteiden perusteella.

Väitteen mukaan kaksi vietnamilaista kalastusalusta oli liikkunut Vietnamin Quang Ngai -provinssin alueella, kunnes kaksi Kiinan rannikkovartioston alusta oli lähtenyt näiden perään. Kiinalaiset nousivat yhteen vietnamilaisalukseen ja pakottivat viisihenkisen miehistön ”laidan yli” mereen, upottivat aluksen ja estivät toista vietnamilaisalusta pääsemästä vedenvaraan joutuneen miehistön luokse.

AFP:n tietojen mukaan kalastajat joutuivat odottamaan meressä pimeän tuloon asti, jolloin toinen vietnamilaisalus pääsi pelastamaan nämä.

Kiina ei ole kommentoinut tapausta.

Välikohtauksen ajankohta on herkkä, sillä Haagissa sijaitseva kansainvälinen välitystuomioistuin antaa tiistaina päätöksensä Etelä-Kiinan meren tulenarasta aluekiistasta. Filippiinit on haastanut Kiinan pyrkimykset omia ja hyödyntää suurta osaa Etelä-Kiinan merestä, josta myös muut maat ovat esittäneet aluevaatimuksia.

Aluepolitiikka on kiristänyt Kiinan välejä Filippiinien ja Vietnamin ohella Malesiaan, Bruneihin ja Taiwaniin.

Tiistaisen tuomion odotetaan näpäyttävän Kiinaa ja kiristävän jännitteitä alueen valtioiden välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat