Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä uhkasi vastatoimilla uusien Nato-joukkojen vuoksi ennen keskiviikon huippukokousta

Nato-Venäjä-neuvoston odotetaan sopivan myös Niinistö-aloitteesta.

Ulkomaat
 
Ints Kalnins / Reuters
Puolalaiset sotilaat osallistuivat Naton sotaharjoituksiin Adazissa Latviassa kesäkuussa.
Puolalaiset sotilaat osallistuivat Naton sotaharjoituksiin Adazissa Latviassa kesäkuussa. Kuva: Ints Kalnins / Reuters

Venäjän Nato-lähettiläs Aleksandr Gruško sanoo Venäjän ryhtyvän ”tasapainottaviin toimiin” läntisen sotilasliiton viimeviikkoisten päätösten vuoksi. Nato päätti sijoittaa Puolaan ja Baltian maihin yhteensä noin 4 000 sotilasta.

”Naton toimia täytyy tasapainottaa, on tehtävä tasapainottavia siirtoja”, Gruško sanoi Rossija 24 -uutiskanavan haastattelussa. Lähettiläs puhui Naton ja Venäjän yhteistyöneuvoston keskiviikkoisen kokouksen alla.

Nato-Venäjä-neuvosto ryhtyi kokoontumaan viime huhtikuussa Ukrainan kriisistä alkaneen lähes kahden vuoden tauon jälkeen.

Naton viime viikkoisen päätöksen mukaan Puolaan sijoitettavan pataljoonan johtovaltiona toimii Yhdysvallat. Virossa vastuussa on Britannia, Latviassa Kanada ja Liettuassa Saksa. Joukkojen pitäisi olla asemapaikoillaan ensi vuonna.

”Neljän pataljoonan sijoittaminen on ilmiselvästi osa Naton sotilaspoliittista ja jopa geopoliittista linjaa”, Gruško moitti. Hän piti samasssa haastattelussa myös läntisten sotilasneuvonantajien läsnäoloa Ukrainassa yhteenottojen riskiä lisäävänä tekijänä.

Myös Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Maria Zaharova arvioi, että uusien Nato-joukkojen tulo sotilasliiton ”itäiselle falangille” on Nato-Venäjä-neuvoston kokouksen asialistan kärjessä huomenna keskiviikkona. Sekä Zaharova että Gruško mainitsivat myös ”Niinistö-aloitteen”.

Presidentti Sauli Niiinistö esitti Vladimir Putinin Suomen-vierailun yhteydessä, että Nato ja Venäjä sopisivat sotilaslentokoneiden lentävän Itämeren alueella aina paikkasignaalia lähettävä transponderit kytkettyinä, onnettomuuksien ja virhearvioiden välttämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat