Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksiraiteiset rataosuudet ovat yleisiä myös Suomessa – Trafin mukaan Italian junaliikenne on yhtä turvallista kuin muualla Euroopassa

Turvajärjestelmien pitäisi estää, etteivät junat pääse samalle rataosuudelle, sanoo Trafin raideliikennejohtaja Yrjö Mäkelä.

Ulkomaat
 
Italian palolaitos
Italian junaturma tapahtui yksiraiteisella rataosuudella Barin kaupungista pohjoiseen keskellä maaseutua Andrian ja Coraton kaupunkien välillä.
Italian junaturma tapahtui yksiraiteisella rataosuudella Barin kaupungista pohjoiseen keskellä maaseutua Andrian ja Coraton kaupunkien välillä. Kuva: Italian palolaitos

Kahden paikallisjunan törmäys Etelä-Italiassa Apulian maakunnassa tapahtui yksiraiteisella rataosuudella. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin raideliikennejohtajan Yrjö Mäkelän mukaan yksiraiteiset osuudet ovat yleisiä myös Suomessa.

”Se ei ole mitenkään tavatonta, että junat liikkuvat vastakkaisiin suuntiin. Suomessa rataverkosta noin 90 prosenttia on yksiraiteista, eli meillä on pitkiä pätkiä, joita ajetaan vuoron perään kahteen suuntaan”, hän sanoo.

Mäkelän mukaan juna-aikataulut on laadittava niin, että junat voivat ohittaa toisensa turvallisesti. Turvajärjestelmien pitäisi estää, etteivät vastakkaisiin suuntiin kulkevat junat joudu samalle rataosuudelle.

”Junien kohtaamiset ovat paikoissa, joissa ne mahtuvat ohittamaan toisensa. Siinä on asema, vaihteet tai sivuraiteet”, Mäkelä kuvailee.

Mäkelä luonnehtii Italiaa perinteiseksi rautatiemaaksi. Hänen mukaansa maan raideliikenne on vilkasta.

”En pysty sanomaan, että turvallisuustaso olisi siellä huonompi tai muulla tavalla erilainen muuhun Eurooppaan verrattuna.”

Mäkelä korostaa, ettei tunne onnettomuuspaikan turvajärjestelmää yksityiskohtaisesti.

”Pelastustoimien päätyttyä tutkitaan varmasti, johtuiko onnettomuus teknisistä seikoista, junankuljettajasta, liikenteenohjauksesta vai oliko siihen useampi syy”, hän arvioi.

Lue tästä uutisseuranta Italian junaturmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat