Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanders asettui viimein Clintonin taakse – ”Aion tehdä kaikkeni, jotta hänestä tulee seuraava presidentti”

Vedotakseen sandersilaisiin Clinton tukee nyt joitakin Sandersin aloitteita.

Ulkomaat
 
BRIAN SNYDER / Reuters
Bernie Sanders ilmoitti tuestaan Hillary Clintonille kampanjatilaisuudessa Portsmouthissa New Hampshiressa tiistaina.
Bernie Sanders ilmoitti tuestaan Hillary Clintonille kampanjatilaisuudessa Portsmouthissa New Hampshiressa tiistaina. Kuva: BRIAN SNYDER / Reuters

Washington

Yhteinen vihollinen yhdistää. Näin tapahtui Yhdysvaltain presidentinvaaleissa tiistaina, kun senaattori Bernie Sanders asettui viimein virallisesti demokraattien tulevan presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin tueksi. Entiset kilpakumppanit yrittävät päästä yli esivaalien aikaisista erimielisyyksistä, jotta republikaani Donald Trump ei voittaisi varsinaisia vaaleja.

”Hillary Clinton on voittanut demokraattien nimityskisan, ja onnittelen häntä”, Sanders sanoi New Hampshiressa esiintyessään ensi kertaa Clintonin rinnalla. ”Aion tehdä kaikkeni, jotta hänestä tulee myös seuraava presidentti.”

Osa yleisöstä hurrasi, mutta osa pettyneistä Sandersin kannattajista buuasi. Clinton puolestaan ilmaisi helpotuksensa.

”En voi kuin pohtia, kuinka paljon nautittavampi tästä vaalista tulee, nyt kun olemme samalla puolella. Kiitos Bernie tuestasi, mutta sitäkin enemmän kiitos elämänmittaisesta työstäsi taistelussa epäoikeudenmukaisuutta vastaan”, Clinton sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Sanders perusteli Clintonin tukemista sillä, ettei kampanjassa ole kyse ehdokkaista, vaan äänestäjien tarpeista ja Yhdysvaltain vakavista haasteista. ”Ei ole epäilystäkään, että Clinton on paras ehdokas vastaamaan niihin”, Sanders sanoi.

Hän muistutti, kuinka huonossa kunnossa Yhdysvaltain talous oli vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Sanders syytti siitä Wall Streetin ahneutta.

”Clinton ymmärtää, että uusi varallisuus keskittyy rikkaimmalle prosentille. Clinton ymmärtää, että kenenkään ei pitäisi tehdä 40 tunnin työviikkoa ja nähdä samalla nälkää”, Sanders perusteli.

Tutkimuskeskus Pewn tuoreen mielipidemittauksen mukaan 85 prosenttia Sandersin kannattajista aikoo äänestää Clintonia, vaikkakin moni tekee näin vain pysäyttääkseen Trumpin. Etenkin vasemmistolaisimmat Sandersin kannattajat, joita kutsutaan leikkisästi sandernistoiksi, saattavat jäädä vaalipäivänä kotiin.

Myös Sanders korosti puheessaan Trumpin uhkaa Yhdysvaltain kansalaisoikeuksille ja tasa-arvolle. Hän korosti, ettei Trumpia voi päästää nimittämään korkeimman oikeuden tuomareita.

”Jos Trump valitaan, minimipalkkaa ei nosteta nälkärajalta”, Sanders sanoi. Hän muistutti myös siitä, että Trump on luvannut peruuttaa Obamacaren, pienituloisten sairasvakuutuksen, kun taas Clinton teki töitä terveydenhoidon uudistamiseksi jo 1990-luvulla presidentin puolisona.

Vedotakseen sandersilaisiin Clinton tukee nyt joitakin Sandersin aloitteita. Sanders ajoi kaikille verovaroin kustannettua korkeakoulutusta julkisissa yliopistoissa. Clinton ei halua ”maksaa Trumpin lasten kouluja”, mutta hän tukee nyt ilmaista koulutusta alle 125 000 dollaria vuodessa ansaitsevien kotitalouksien lapsille.

Sanders halusi Yhdysvaltain siirtyvän myös pohjoismaiseen terveydenhoitomalliin. Clinton on valmis laajentamaan sitä joukkoa, joka saa terveydenhoitoa verovaroin. Hän on myös luvannut ajaa 15 dollarin minimituntipalkkaa Sandersin tavoin.

Siirtyminen vasemmalle on Clintonilta myönnytys sille, että Sanders pärjäsi esivaaleissa odotettua paremmin etenkin nuorten parissa. Clinton sai demokraattien esivaaleissa RealClearPolitics -sivuston mukaan 15,8 miljoonaa ääntä, Sanders 12 miljoonaa.

Tiistain puheessaan Sanders muistutti äänimäärästään, kiitti kannattajiaan lämpimästi ja vakuutti, että hänen poliittinen vallankumouksensa jatkuu, vaikka hänen oma kampanjansa on ohi. Hän kutsui Clintonia ”yhdeksi älykkäimmistä ihmisistä, jonka olen tavannut”.

”Hänestä tulee erinomainen presidentti, ja olen ylpeä tukiessani häntä tänään”, Sanders lopetti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat