Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sanders asettui viimein Hillary Clintonin tueksi

”Aion tehdä kaikkeni, jotta hänestä tulee seuraava presidentti”, Bernie Sanders sanoi tiistaina.

Ulkomaat
 
LUCAS JACKSON / Reuters
Bernie Sanders
Bernie Sanders Kuva: LUCAS JACKSON / Reuters

Washington

Yhteinen vihollinen yhdistää. Näin tapahtui Yhdysvaltain presidentinvaaleissa tiistaina, kun senaattori Bernie Sanders asettui viimein demokraattien tulevan presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin tueksi. Entiset kilpakumppanit yrittävät haudata erimielisyytensä, jotta republikaanien ehdokas Donald Trump ei voita vaaleja.

”Clinton on voittanut demokraattien nimityskisan, ja onnittelen häntä”, Sanders sanoi Clintonin rinnalla. ”Aion tehdä kaikkeni, jotta hänestä tulee myös seuraava presidentti.”

Osa yleisöstä hurrasi, mutta osa Sandersin kannattajista buuasi.

Tutkimuskeskus Pew’n mielipidemittauksen mukaan 85 prosenttia Sandersin kannattajista aikoo äänestää Clintonia, vaikkakin moni tekee näin vain pysäyttääkseen Trumpin.

Myös Sanders sanoi tiistaina, ettei Trumpia saa päästää valitsemaan korkeimman oikeuden tuomareita tai romuttamaan pienituloisten sairasvakuutusjärjestelmää. Sanders korosti myös, että Clinton on siirtynyt monissa asioissa hänen linjoilleen.

Clinton kannattaa nyt ilmaista korkeakoulutusta alle 125 000 dollaria, noin 113 000 euroa, vuodessa ansaitsevien kotitalouksien lapsille ja haluaa laajentaa sitä joukkoa, joka saa terveydenhoitoa verovaroin. Hän on myös luvannut ajaa 15 dollarin eli 13,5 euron minimituntipalkkaa Sandersin tavoin.

Siirtyminen vasemmalle on Clintonilta myönnytys sille, että Sanders pärjäsi esivaaleissa odotettua paremmin etenkin nuorten keskuudessa. Clinton sai esivaaleissa RealClearPolitics-sivuston mukaan 15,8 miljoonaa ääntä ja Sanders 12 miljoonaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat