Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Itävallan valtio aikoo pakkolunastaa Hitlerin varhaislapsuuden kotitalon

Hitler syntyi ja vietti kolme ensimmäistä vuottaan talossa. On vielä epäselvää, mitä Itävallan hallitus haluaa talolle tehdä.

Ulkomaat
 
HS–AFP
DOMINIC EBENBICHLER / Reuters
Adolf Hitlerin syntymäkoti sijaitsee Braunau am Innin kaupungissa Itävallassa.
Adolf Hitlerin syntymäkoti sijaitsee Braunau am Innin kaupungissa Itävallassa. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Itävallan hallitus hyväksyi tiistaina lakialoitteen, jonka tarkoitus on pakkolunastaa Adolfin Hitlerin syntymäkoti. Hallitus haluaa estää talon muuttumisen uusnatsien pyhiinvaelluspaikaksi.

Hallituksen päätöksen jälkeen oli kuitenkin epäselvää, mikä rakennuksen lopullinen kohtalo on.

Sisäministeri Wolfgang Sobotka toisti aiemman kantansa, jonka mukaan Pohjois-Itävallassa Braunau am Innin kaupungissa sijaitseva rakennus pitää purkaa.

Mutta varakansleri Reinhold Mitterlehner totesi, että lähellä Saksan rajaa sijaitsevaa rakennusta ei voida purkaa, koska se on suojelukohde. Mitterlehnerin mukaan rakennusta voitaisiin hyödyntää valistuskäytössä esimerkiksi museona.

Sisäministeri Sobotkan mielestä rakennus ei kuitenkaan ole kyllin arvokas Mitterlehnerin ajattelemaan tarkoitukseen.

Hallituksen lakiesitys tarvitsee nyt Itävallan parlamentin hyväksynnän. Jos hyväksyntä tulee, hallitus voi pakkolunastaa rakennuksen sen nykyisiltä omistajilta, joiden hallussa rakennus on ollut yli vuosisadan ajan.

Jo vuosien ajan Itävallan hallitus on yrittänyt ostaa rakennuksen itselleen, mutta sen omistaja, paikallinen eläkeläisnainen, ei ole halunnut myydä sitä.

Rakennus on nyt tyhjillään, ja sisäministeriö maksaa siitä 4 800 euron kuukausivuokraa.

Hallitus ilmoitti huhtikuussa aikeestaan pakkolunastaa rakennus. Nyt 12-jäseninen työryhmä pohtii rakennuksen tulevaa käyttöä.

Pikkukaupungin hiljaisen torin laidalla sijaitseva rakennus edustaa tyypillistä paikallista arkkitehtuuria. Se on kolmikerroksinen ja ulkomaalaukseltaan vaaleankeltainen.

Hitler syntyi Braunaussa vuonna 1889. Paikallisten historioitsijoiden mukaan hän ei kuitenkaan syntynyt nyt huomion kohteena olevassa rakennuksessa vaan erillisessä piharakennuksessa, joka on purettu kauan sitten. Hitlerin perhe muutti Braunausta, kun hän oli kolmen vuoden ikäinen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat