Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sandersin kampanja ei mennyt hukkaan – nämä viisi asiaa Clinton omaksui kilpailijaltaan

Sandersin kampanja on ohi, mutta jätti jälkensä Clintonin politiikkaan.

Ulkomaat
 
Brian Snyder / Reuters
Senaattori Bernie Sanders asettui demokraattiehdokas Hillary Clintonin tueksi.
Senaattori Bernie Sanders asettui demokraattiehdokas Hillary Clintonin tueksi. Kuva: Brian Snyder / Reuters
Fakta

Clinton ja Trump nimitetään puoluekokouksissa

 Hillary Clinton voitti demokraattien ja Donald Trump republikaanien esivaalikisan. Heidät nimitetään virallisesti puolueidensa presidenttiehdokkaiksi puoluekokouksissa.

 Republikaanien puoluekokous on ensi viikolla Clevelandissa. Demokraatit kokoontuvat seuraavalla viikolla Philadelphiassa. Molempien odotetaan ilmoittavan varapresidenttivalinnastaan ennen kokousta.

 Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat kahdeksas marraskuuta.

Washington

Senaattori Bernie Sandersin kampanja on käytännössä ohi ja hän tukee Hillary Clintonia Yhdysvaltojen presidentiksi. Sandersin kampanja ei kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä demokraateilla on näissä presidentinvaaleissa ”edistyksellisin esityslista koskaan”, Sanders julisti. Sandersin suosio sai Clintonin omaksumaan monia sellaisia asioita, joita tämä ei alun perin ajanut:

1. Kritiikki vapaakauppasopimuksia vastaan.

Ennen kampanjaa Clinton kannatti Tyynenmeren vapaakauppasopimusta TTP:tä, mutta kääntyi kampanjan aikana vastustamaan sitä, koska se ei ottanut hänestä tarpeeksi huomioon työläisten oikeuksia. Voi olla, että presidenttinä Clinton löytäisi keskitien.

2. Maksuton korkeakoulutus pieni- ja keskituloisille.

Sanders ajoi maksutonsa koulutusta julkisissa yliopistoissa kaikille. Clinton on valmis kannattamaan maksutonta korkeakoulutusta alle 125 000 dollaria vuodessa ansaitsevien perheiden lapsille.

3. Maksuton terveydenhoito entistä useammalle.

Sanders ajoi verovaroin kustannettua terveydenhoitoa kaikille. Clinton kannattaa nykyisen sairasvakuutusjärjestelmän laajentamista niin, että siihen tulisi maksuton vaihtoehto. Eläkeläisten sairasvakuutuksen Medicaren ikäraja alenisi 65 vuodesta 55 vuoteen.

4. Minimipalkan korotus.

Yhdysvaltain minimituntipalkka on 7,25 dollaria, mitä Sanders kutsuu nälkäpalkaksi. Clinton taipui ajamaan minimipalkan korotusta 15 dollariin, mikä on jo voimassa esimerkiksi Kaliforniassa ja New Yorkissa.

5. Kampanjarahoituksen uudistus.

Sanders puhui erityisen voimakkaasti Wall Streetin valtaa vastaan ja kampanjarahoitusuudistuksen puolesta. Tiistaina Clinon lupasi ”panna pisteen rikkaiden eturyhmien kuristusotteelle” poliitikoista. Hän ottaa itse kuitenkin edelleen vastaan vaalirahaa etujärjestöiltä.

Vaikka Clintonin ja Sandersin erot korostuivat repivän esivaalikampanjan aikana, he ovat olleet monista asioista koko ajan samaa mieltä. Molemmat kannattavat aborttioikeutta, aserajoituksia, vankimäärän vähentämistä, luvattomien siirtolaisten laillistamista, seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat