Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

François Hollanden kovapalkkainen parturi kuohuttaa Ranskassa – ansaitsee 10 000 euroa kuussa

Paljastus innoitti internetin vitsailemaan Hollanden hiusten kustannuksella.

Ulkomaat
 
BENOIT TESSIER Reuters
Presidentti Françoise Hollanden kampaus oli moitteeton, kun hän odotti vieraita Élysée-palatsin ovella Pariisissa viikonloppuna.
Presidentti Françoise Hollanden kampaus oli moitteeton, kun hän odotti vieraita Élysée-palatsin ovella Pariisissa viikonloppuna. Kuva: BENOIT TESSIER Reuters

Ranskan presidentti François Hollande joutui sosiaalisessa mediassa naurunalaiseksi, kun viikkolehti Le Canard Enchaine paljasti hänen henkilökohtaisen kampaajansa pitävän huolta presidentillisestä kuontalosta peräti 10 000 euron kuukausipalkalla – joka toki maksetaan julkisista varoista. Hollande itse tienaa vain noin 15 000 euroa kuussa.

Ennen keskiviikon raporttia Ranskan epäsuositun presidentin hiuksiin ei juuri kukaan kiinnittänyt huomiota. Sivuilta lyhyt ja päältä oheneva tukka ei näytä erityisen vaikeasti huollettavalta, mikä tekee paljastuksesta sitäkin odottamattomamman.

Lehti kertoi Hollanden kampaajan, joka tunnetaan nimellä Olivier B., saavan palkkansa lisäksi asumisavustusta ja muita perhe-etuisuuksia. Kampaaja myös matkustaa Hollanden mukana useimmilla ulkomaanmatkoilla. Sopimukseen kuuluu myös salassapitovelvollisuus.

Hallituksen tiedottaja Stephane Le Foll vahvisti lehden julkaisemat palkkatiedot, uutistoimisto AFP kertoi.

”Ymmärrän hämmennyksen, ymmärrän että ihmiset tuomitsevat tämän. Mutta eikös jokainen käy parturissa?” Le Foll puolusteli. Hän perusteli korkeaa ansiotasoa sillä, että kampaaja joutuu jättämään salonkinsa ollakseen jatkuvassa toimintavalmiudessa presidenttiä varten.

Sosiaalinen media täyttyi pian Hollandea pilkkaavista kuvamanipulaatioista, joissa hänen päähänsä oli soviteltu muun muassa afrokampauksia, takatukkia ja jopa Yhdysvaltojen presidentiksi pyrkivän Donald Trumpin tunnusmerkillinen kellertävä ylikampaus.

Hollande valittiin presidentiksi vuonna 2012. Tuolloin hän esiintyi julkisuudessa vaatimattomana miehenä tehdäkseen pesäeroa edeltäjäänsä Nicolas Sarkozyyn ja tämän ylelliseen elämäntyyliin.

Ranskan heikko taloustilanne ja sarja skandaaleja ovat sittemmin syösseet Hollanden kannatuksen historiallisiin pohjalukemiin. Hän ei ole vielä ilmoittanut aikeistaan pyrkiä uudelle presidenttikaudelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat