Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Boris Johnsonista tulee Britannian uusi ulkoministeri – EU-ero-neuvottelut hoitaa kuitenkin erillinen ministeri

Johnsonin rooli Britannian EU-eroa koskevissa neuvotteluissa voi jäädä vähäiseksi, koska pääministeri May nimitti erillisen ministerin hoitamaan Britannian euroa Euroopan unionista.

Ulkomaat
 
TOBY MELVILLE / Reuters
Boris Johnson tervehti kuulijoitaan kesäkuun lopussa, kun hän ilmoitti, että hän ei pyri Britannian pääministeriksi.
Boris Johnson tervehti kuulijoitaan kesäkuun lopussa, kun hän ilmoitti, että hän ei pyri Britannian pääministeriksi. Kuva: TOBY MELVILLE / Reuters

Britannian EU-eron näkyvimpiin kannattajiin kuuluvasta Boris Johnsonista tulee maan uusi ulkoministeri, eri viestimet kertoivat keskiviikkona.

Johnsonin nimitti tehtäväänsä Britannian uusi pääministeri Theresa May, joka alkoi keskiviikkoillan kuluessa koota omaa hallitustaan edeltäjänsä David Cameronin hallituksen perustalle.

Ensi kommenteissaan Johnson kertoi olevansa ”hyvin nöyrä ja hyvin ylpeä” siitä, että hänelle on annettu mahdollisuus toimia ulkoministerinä, yleisradioyhtiö BBC kertoi.

Kun Johnson puhui toimittajien kanssa, yksi toimittaja huomautti, että Johnson on aiemmin lausunut loukkaaviksi tulkittuja asioita esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Barack Obamasta.

Johnson vastasi, että yhteydenpidossa ”Yhdysvallat tulee olemaan jonon kärjessä”.

Kun Britannia neuvottelee EU:n kanssa maan EU-erosta, Johnsonin rooli voi kuitenkin jäädä pieneksi. Pääministeri May nimitti keskiviikkona erillisen ministerin johtamaan Britannian eroa EU:sta.

Uusi EU-ero-ministeri on David Davis, 67. Davis on kokenut konservatiivipoliitikko, joka toimi 1990-luvulla Britannian EU-ministerinä.

Yleisradioyhtiö BBC:n politiikan toimituksen esimies Vicki Young luonnehti joka tapauksessa Johnsonin nimitystä ulkoministeriksi ”isoksi palkkioksi”.

Johnson kampanjoi voimakkaasti Britannian EU-eron puolesta ennen kesäkuussa pidettyä kansanäänestystä Britannian EU-jäsenyydestä.

Kun kansanäänestys päättyi EU-eron kannattajien voittoon, Johnsonin odotettiin lähtevän kilpailemaan konservatiivien puheenjohtajan paikasta eli käytännössä pyrkimään pääministeriksi. Mutta Johnson ei lähtenyt puheenjohtajakilpailuun.

Aiemmin ulkoministerin tehtävää hoitanut Philip Hammond on nimitetty Britannian uudeksi valtiovarainministeriksi.

Eronneen pääministerin hallituksessa valtiovarainministerin tehtävää hoitanut George Osborne eroaa hallituksesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat