Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ranska kehotti Britanniaa nopeaan EU-eroon – pääministeri May pyysi Ranskalta ja Saksalta aikaa

Britannian EU-erosta vastaavan ministerin mukaan Britannian pitää käyttää aikaa valmistautumiseen ennen virallista eroilmoitusta.

Ulkomaat
 

Ranskan presidentti François Hollande kehotti keskiviikkoiltana Britannian uutta pääministeriä Theresa Maytä käynnistämään heti menettelyn, jolla Britannia eroaa Euroopan unionista.

Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.

Hollande esitti kehotuksensa onnitellessaan puhelimitse Maytä tämän uuden tehtävän johdosta, AFP uutisoi.

Pääministeri May keskusteli Hollanden lisäksi puhelimitse myös Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa.

Puhelinkeskusteluissaan manner-Euroopan johtajien kanssa pääministeri May korosti sitä, että hänen pitää toteuttaa Britannian kansan tahto lähteä Euroopan unionista, May edustaja totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Pääministeri kertoi, että hän tarvitsee aikaa neuvotteluihin valmistautumiseen. Hän sanoi myös toivovansa, että neuvottelut voidaan käydään rakentavassa ja myönteisessä hengessä”, Mayn edustaja totesi.

Jotta Britannia voi laittaa EU-eronsa vireille, sen pitää jättää virallinen eroilmoitus EU:n perussopimuksiin kuuluvan Lissabonin sopimuksen 50. artiklan mukaisesti.

Kun eroilmoitus on jätetty, Euroopan komissio alkaa neuvotella eron ehdoista Britannian kanssa,

Puhelinkeskustelussaan Mayn kanssa Hollande ”toisti toiveensa, jonka mukaan neuvottelujen Britannian erosta Euroopan unionista pitäisi alkaa niin pian kuin mahdollista”, Hollanden kanslian julkaisemassa tiedotteessa todettiin.

Tiedotteen mukaan sekä Hollande että May ovat sitoutuneet siihen, että Ranska ja Britannia vahvistavat maiden ystävällisiä suhteita.

Kun Britannian EU-jäsenyyttä koskeva kansanäänestystä päättyi EU-eron kannattajien voittoon kesäkuussa, ei tiedetty varmasti, koska Britanniassa on uusi pääministeri.

Ensi arvioissa odotettiin, että uuden pääministerin nimittäminen saattaa viipyä aina syyskuulle asti.

Lopulta entinen sisäministeri May nousi pääministeriksi David Cameronin tilalle odotuksia paljon nopeammin.

On silti epäselvää, kuinka pian Britannia käynnistää virallisen eromenettelyn.

Keskiviikkona May nimitti hallitukseensa David Davisin erilliseksi ministeriksi johtamaan maan eroamista EU:sta.

Maanantaina Davis julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän totesi, että Britannian pitää varata ”hieman aikaa” ennen kuin se jättää eroilmoituksen, uutistoimisto Reuters kertoi.

”Neuvottelustrategiamme pitää olla oikein suunniteltu, ja aivan aluksi meidän pitää tehdä huolellisia konsultaatioita”, Davis kirjoitti uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat