Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romanialaiskylän asukkaat pitivät ihmisorjia vuosien ajan

Pojat tekivät pakkotyötä ja elivät kahlittuina.

Ulkomaat
 

Romanian poliisi vapautti keskiviikkona viisi ihmistä orjuutta muistuttavasta vankeudesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Kolme vapautetuista oli nuoria miehiä ja kaksi oli poikia, iältään 10 ja 12 vuotta.

Romanialaisen Berevoiestin kylän asukkaat olivat vuosien ajan kaapanneet nuoria miehiä ja poikia, vanginneet heidät ja pakottaneet nämä työskentelemään erilaisissa tehtävissä, kuten eläintenhoidossa ja metsätöissä.

Uhrit oli kaapattu esimerkiksi juna-asemilta ja jopa omista kodeistaan. Berevoiestin kylä sijaitsee noin 170 kilometriä pääkaupunki Bukarestista pohjoiseen.

Kun miehet ja pojat eivät olleet työskentelemässä, heitä pidettiin kahlittuina ketjuihin. Uhreja myös pahoinpideltiin eri tavoin ja heitä pidettiin nälässä. Syödäkseen he saivat vain kyläläisiltä jääneitä tähteitä.

AFP:n mukaan vuosien aikana kyläläisten uhreiksi on joutunut noin 40 nuorta miestä ja poikaa. Tiedot määrästä ovat kuitenkin ristiriitaisia, sillä uutistoimisto AP:n mukaan uhreja olisi ollut noin 65. Useimmilla orjuutetuilla miehillä ja pojilla on jo ennen vangitsemistaan ollut henkisiä tai fyysisiä vammoja.

Poliisi epäilee syyllisten joukossa olevan noin 90 kyläläistä. Heistä noin 30 on otettu kiinni. Poliisi on takavarikoinut epäillyiltä muun muassa noin 50 000 euron arvosta paikallista valuuttaa, noin kilon kultaa, yhdeksän moottorisahaa ja kolme kuorma-autoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat