Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barbie-nuket jatkavat uudistumistaan – uusin hahmo on presidentti

Nukkesarja on viime aikoina esitellyt myös ”kurvikkaan” Barbien.

Ulkomaat
 
Uudet Barbie-nuket: siro, pitkä ja kurvikas
Uudet Barbie-nuket: siro, pitkä ja kurvikas
Leluvalmistaja Mattel tuo markkinoille Barbie-nukkeja erilaisissa kehonmuodoissa ja seitsemässä eri ihonvärissä. Suosikkilelun alkuperäistä vartalomallia on arvosteltu epärealistiseksi.

Barbie-nukke on viimeisen vuoden aikana ollut suurempien muutosten keskellä kuin yhteensä lähes 60-vuotisen historiansa aikana.

Barbie Careers -sarjan uusimmat hahmot, presidentti- ja varapresidentti-Barbiet, kertovat leluvalmistajan halusta uudistua ja painottaa itsenäisen uran merkitystä, kertoo The Washington Post. Vuosikymmenien ajan Barbie oli totuttu näkemään ylellistä luksuselämää viettävänä ja kalliiden harrastusten parissa viihtyvänä naisena, jonka tulonlähteeksi arvailtiin miespuolisen Ken-nuken varoja.

Nyt julkaistut presidenttinuket eivät ole ensimmäinen kerta, kun Barbie tavoittelee valtaa Valkoisessa talossa, mutta valtionpäämiehen tehtävä on huipennus Barbien uudistumisprosessissa, jonka aikana se on muuttunut edustusvaimotyypistä itsenäiseksi asiantuntijaksi. Barbie-nukkea valmistava leluyhtiö Mattel tekee lisäksi yhteistyötä She Should Run -kansalaisjärjestön kanssa, jonka tarkoituksena on saada amerikkalaisnaiset kiinnostumaan enemmän politiikasta.

Viime vuoden marraskuussa Mattel julkaisi Barbien mainosvideon, joka keskittyi ulkonäön sijasta ajatuksiin. Mainoksessa lapset häärivät aikuisten maailmassa eri alojen asiantuntijoina: eräs oli eläinlääkäri, toinen esitelmöi aivojen toiminnasta täydelle luentosalille ja kolmas esitteli dinosaurusten fossiileja museovieraille. Videolla Mattel halusi viestittää, että lapsesta voi tulla mitä tahansa ja että Barbiella leikkiminen ruokkii mielikuvitusta positiivisella tavalla.

Takavuosina Barbie-pakkauksen mukana tuli esimerkiksi korkokenkiä tai vaaleanpunainen avoauto. Nyt materialismi on unohdettu, ja teemana on johtajuus. Presidenttinuken oheistuotteena on esimerkiksi tehtävälomake, josta lapsi voi ympyröidä sanoja, jotka kuvaavat heitä johtajina. Lisäksi tarjolla on osittain valmis puhe, johon lapsi täyttää tyhjät kohdat. Puhe kertoo, mitä lapsi tekisi, jos hän olisi presidentti.

Tammikuussa Mattel kertoi tuovansa markkinoille useita uusia Barbie-nukkeja, joista yhtä leluyhtiö kutsui ”kurvikkaaksi”. Kurvikas nukke on lähempänä naisten keskimääräistä vartaloa kuin alkuperäinen, erittäin hoikka Barbie. Tammikuussa julkaistuilla nukeilla oli seitsemän eri ihonväriä.

The Washington Postin mukaan Barbien muutos juontaa noin kahdeksan vuotta jatkuneeseen tasaiseen suosion laskuun. Lehden tietojen mukaan Barbie-sarjan nukkeja myydään kuitenkin yhä vuosittain noin 900 miljoonan dollarin edestä.

Mattel on kiistänyt presidenttinuken yhteyden demokraattien presidenttiehdokkaaseen Hillary Clintoniin. Mattelin mukaan nuken suunnittelu aloitettiin jo puolitoista vuotta sitten, jolloin ei vielä ollut mitään varmuutta Clintonin etenemisestä demokraattien lopulliseksi ehdokkaaksi.

Mattel
Presidentti (vas.) ja varapresidentti ovat uudet Barbie-hahmot.
Presidentti (vas.) ja varapresidentti ovat uudet Barbie-hahmot.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat