Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asemapäällikkö myöntää osan vastuusta Italian tuhoisassa junaturmassa: ”Olen se, joka lähetti junan matkaan”

Asemapäällikkö antoi junalle luvan ajaa rataosuudelle, jolla oli tulossa vastaan toinen juna.

Ulkomaat
 
Useita uhreja Italian junaturmassa
Useita uhreja Italian junaturmassa
Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut vakavassa junaturmassa Etelä-Italiassa. Turman syystä ei ole vielä tietoa. Kuva: Reuters.

Andrian kaupungin juna-aseman päällikkö on kertonut olevansa osasyyllinen yhteen Italian tuhoisimmista junaturmista. Tiistaina ainakin 23 ihmistä kuoli ja noin 50 ihmistä loukkaantui, kun kaksi vastakkaisiin suuntiin kulkenutta paikallisjunaa törmäsi Apulian maakunnassa.

”Minä olen se, joka lähetti junan matkaan. Siinä oli sekaannusta, ja junat olivat myöhässä”, asemapäällikkö Vito Piccareta sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”En ole ainoa syyllinen, vaikka kaikki syyttävätkin minua. Olen myös uhri.”

Onnettomuuspaikalla oli vain yksi raide. Toisen junan piti odottaa asemalla, kunnes toinen oli ajanut ohitse. Juna lähti kuitenkin Andriasta Coraton kaupunkiin vievälle rataosuudelle ennen kuin vastaantuleva juna oli ennättänyt siltä pois.

Luvan liikkeelle lähtöön antoi Andrian asemapäällikkö puhelimitse.

Myös Coraton asemapäällikön toimia tutkitaan, sillä hänen olisi ollut mahdollista havaita vaaratilanne. Rataosuudelle piti avata toinen raide myöhemmin tässä kuussa.

Inhimillistä virhettä pidettiin jo tutkinnan alussa yhtenä mahdollisena onnettomuuden syynä. Lisäksi tutkijoiden huomio on uutistoimisto Reutersin mukaan kohdistunut onnettomuuspaikalla käytettyyn vanhaan järjestelmään, jossa asemapäälliköiden täytyy viestiä keskenään soittamalla raiteen kautta kulkevista junista.

Italian hallitus on Reutersin mukaan luvannut 1,8 miljardia euroa vanhojen rataverkostojen uudistamiseen.

Turmassa kuolleiden ihmisten määrästä on liikkunut julkisuudessa eriäviä tietoja. Onnettomuuden jälkeen uutisoitiin ainakin 25 uhrista, ja paikallisten viestinten mukaan kuolleita olisi ollut jopa 27.

Keskiviikkona paikalliset viranomaiset tarkensivat virallisen uhriluvun olevan 23 henkilöä, kertoo uutistoimisto Reuters. Kuolleiden joukossa ovat molempien junien kuljettajat.

Edellinen vastaavan mittaluokan junaonnettomuus Italiassa sattui vuonna 2009. Silloin rahtijuna suistui raiteilta Viareggion alueella ja yli 30 ihmistä kuoli tulipalossa.

Alessandro Garofalo / Reuters
Pelastustyöntekijät raivasivat junien törmäyspaikkaa tiistaina keskellä oliivilehtoa Coraton kaupungin liepeillä.
Pelastustyöntekijät raivasivat junien törmäyspaikkaa tiistaina keskellä oliivilehtoa Coraton kaupungin liepeillä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat