Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-saarnaajalle Itävallassa 20 vuoden vankeustuomio

Ulkomaat
 

Berliini

Keskeinen jihadistisaarnaaja Mirsad O. tuomittiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä 20 vuodeksi vankeuteen Itävallan Grazissa, kertoi itävaltalainen Kleine Zeitung -lehti.

Grazin maaoikeus katsoi, että 35-vuotias tuomittu oli kehottanut ja rekrytoinut miehiä lähtemään Syyriaan sotimaan Isisin riveissä. Tuomio tuli murhaan yllyttämisestä, vakavasta pakottamisesta ja terroristijärjestöön kuulumisesta.

Lisäksi kymmenen vuoden tuomion sai Muchbarek T. terroristijärjestön toimintaan osallistumisesta. Hänen mukaansa saarnaaja oli houkutellut hänet mukaan. Tuomioista voi vielä valittaa.

Oikeudessa käsiteltiin saksalaisen asiantuntijan lausuntoa, jonka mukaan alun perin bosnialaissyntyinen vihasaarnaaja tuki useita jihadistiliikkeitä, niitä erikseen nimeämättä. Syyttäjän mukaan houkuttelijoiden taktiikkana on aivopestä nuoria miehiä lähtemään sotaan.

Entisen wieniläisopettajan Mirsad O:n Youtube-saarnat sisälsivät paljon puhetta muslimien velvollisuudesta pyhään sotaan ja rangaistuksista ei-uskoville.

Todistajina kuullut omaiset sanoivat olleensa voimattomia miesten jihadismin edessä.

Kleine Zeitung -lehden mukaan oikeuden istunto jouduttiin kertaalleen keskeyttämään, koska Wienistä varoitettiin, että sitä oli seuraamassa vaaralliseksi luokiteltuja wieniläisiä jihadisteja. Kaikki paikallaolijat joutuivat vielä kerran turvatarkastukseen ja saliin tuli lisää poliiseja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat