Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpia arvostellut korkeimman oikeuden tuomari pyysi anteeksi

Tuomari Ruth Bader Ginsburgin kommentit Donald Trumpista saivat oikeustieteilijöiltä kritiikkiä.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
© Joshua Roberts / Reuters
Ginsburg oli sanonut muuttavansa maasta, jos Donald Trump valitaan Yhdysvaltain presidentiksi.
Ginsburg oli sanonut muuttavansa maasta, jos Donald Trump valitaan Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: © Joshua Roberts / Reuters

Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomari Ruth Bader Ginsburg pyysi torstaina anteeksi presidenttiehdokas Donald Trumpin julkista arvostelua.

”Vastaukseni lehdistön kyselyihin olivat harkitsemattomia, ja kadun niitä. Tuomarien ei tulisi kommentoida julkiseen virkaan pyrkiviä ehdokkaita. Tulevaisuudessa olen varovaisempi”, Ginsburg sanoi.

Aiemmin Ginsburg oli kutsunut Trumpia lehdissä ”huijariksi” ja sanonut muuttavansa maasta, jos tämä valitaan Yhdysvaltain presidentiksi.

”En pysty kuvittelemaan, millainen tämä paikka olisi – en pysty kuvittelemaan, millainen tämä maa olisi – jos Donald Trump olisi presidenttimme”, Ginsburg sanoi New York Times -lehden haastattelussa.

Trump vaati lausuntojen jälkeen Twitter-tilillään Ginsburgia eroamaan.

”Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomari Ginsburg on nolannut kaikki antamalla erittäin typeriä poliittisia lausuntoja minusta. Hänen päänsä on sekaisin – eroa!” Trump kirjoitti.

Myös oikeustieteilijät arvostelivat lausuntoja sanoen, ettei korkeimman oikeuden tuomarin tulisi ottaa kantaa vaaleihin. Muun muassa Minnesotan yliopiston oikeustieteen professori Richard Painter oli New York Timesin haastattelussa sitä mieltä, että kommentit voivat kyseenalaistaa korkeimman oikeuden puolueettomuuden.

”Oli erittäin epäviisasta, että hän teki tämän”, professori sanoi lehdelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat