Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehdet: Trump aikoo valita varapresidenttiehdokkaakseen Indianan kuvernöörin Mike Pencen

Mike Penceä kuvaillaan vähäisen riskin ehdokkaaksi ja Trumpin aikuisten lasten suosikiksi.

Ulkomaat
 
JONATHAN ERNST / Reuters
Kuva: JONATHAN ERNST / Reuters

Washington

Republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump siirsi varapresidenttiehdokkaansa julkistusta Ranskan Nizzassa tapahtuneen iskun takia. Yli 70 ihmistä kuoli rekka-auton ajettua viranomaisten mukaan tahallaan väkijoukkoon myöhään torstai-iltana.

Trumpin kampanjasta kerrottiin aiemmin puolueen sisäpiiriläisille, että Trump valitsee varapresidenttiehdokkaakseen Indianan kuvernöörin Mike Pencen.

Asiasta kertoivat The New York Times- ja The Wall Street Journal -lehdet torstaina.

Trumpin oli määrä julkistaa varapresidenttiehdokkaansa nimi perjantaina. Torstaina hän kuitenkin tiedotti viestipalvelu Twitterissä muuttaneensa suunnitelmiaan.

”Nizzassa Ranskassa tapahtuneen hirvittävän iskun takia lykkään huomista lehdistötilaisuuttani, joka koskee varapresidentti-ilmoitustani”, hän kirjoitti.

Mike Pence, 57, on valtakunnallisesti kohtalaisen tuntematon. Yhdysvaltalaisen median mukaan Pence on kuitenkin ollut isänsä neuvonantajina toimivien Trumpin aikuisten lasten suosikki. The New York Times kuvailee häntä vähäisimmän riskin ehdokkaaksi.

Pence on uskovainen ja moraalikysymyksissä hyvin konservatiivinen. Hän vastustaa aborttioikeutta sekä homoliittoja. Hänen valintansa saattaisi siis miellyttää republikaanien uskovaisia konservatiiveja, jotka ovat suhtautuneet epäillen kolmatta kertaa naimisissa olevaan newyorkilaiseen Trumpiin.

Pence voisi rauhoittaa myös republikaaniäänestäjiä sillä, että Trumpin varamies on perinteinen puolueen mies, toisin kuin Trump itse.

Yksi kiinnostava puoli Pencessä on se, kuka hän ei ole. Trump ei ole valitsemassa varapresidenttiehdokkaakseen naista tai latinoa, vaikka tarvitsisi mielipidemittausten mukaan kipeästi näiden äänestäjäryhmien tukea.

Ilmeisesti Trump luottaa siis yhä siihen, että hänen ehdokkuutensa innostaa uurnille mahdollisimman paljon republikaanipuolueen perinteisiä kannattajia eli valkoisia, maalaisia ja miehiä, eikä hänen tarvitse parantaa republikaanien kannatusta vähemmistöjen tai nuorten keskuudessa.

Republikaanit syyttivät vuoden 2012 vaalitappiostaan huonoa menestystä latinojen ja mustien keskuudessa.

Trump on tiettävästi harkinnut varapresidenttiehdokkaakseen myös entistä edustajainhuoneen puhemiestä Newt Gingrichiä ja New Jerseyn kuvernööriä Chris Christietä.

Molempia ovat rasittaneet skandaalit. Christiellä oli syrjähyppy samaan aikaan, kun hän ajoi presidentti Bill Clintonia valtakunnanoikeuteen syrjähypyn takia 1990-luvun lopussa. Christietä taas on syytetty likaisista keinoista kotiosavaltionsa New Jerseyn politiikassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat