Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nainen ymmärsi taideteoksen väärin saksalaismuseossa – kirjoitteli teokseen ilman lupaa

Iäkäs nainen ymmärsi englanninkieliset ohjeet niin, että teoksen sanaristikoihin saa kirjoittaa sanoja. Teos on vakuutettu 80 000 euron arvosta.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

Saksalaisnainen on joutunut tutkinnan kohteeksi kirjoitettuaan kuulakärkikynällä taideteoksen tyhjään sanaristikkoon. Välikohtaus tapahtui ryhmävierailulla Nürnbergin taide- ja designmuseossa Baijerin osavaltiossa Saksassa, kertoo Britannian yleisradio BBC.

Teos, johon sanaristikot kuuluvat, on Arthur Köpcken Reading-work-piece vuodelta 1965. Se on museolla lainassa yksityiskokoelmasta ja vakuutettu 80 000 euron arvosta. Teos sisältää englanninkielisen lauseen ”insert words”, eli ”lisää sanat”.

91-vuotias nainen oli kertonut poliisille, että hän ymmärsi taideteoksen englanninkieliset ohjeet niin, että teokseen saa vihjeiden perusteella lisätä sanoja. Naisen mukaan tapauksen ei pitäisi tulla yllätyksenä museolle, sillä teoksen vieressä ei ollut ohjeita siitä, että taideteokseen ei saa kirjoittaa.

Vierailua johtanut vanhustenkeskuksen sosiaalipedagogi sanoi, että museossa on paljon interaktiivista taidetta. Hänen mukaansa on helppo erehtyä siitä, mitä museossa saa ja ei saa tehdä. Hän kuvailee naista erityisen luovaksi kirjailijaksi, kertoo Süddeutsche Zeitung.

Restauroija uskoo, että teoksen voi kunnostaa. Naista tutkitaan omaisuuden vahingoittamisesta, vaikka tapaus ei viittaa ilkivaltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat