Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK:n työntekijöitä siirretään pois Etelä-Sudanista – presidentin joukkojen epäillään hyökänneen työntekijöiden kimppuun

Presidentin joukkojen epäillään pahoinpidelleen YK:n työntekijöitä sekä kansainvälisten kansalaisjärjestöjen työntekijöitä taistelujen aikana.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma

YK aikoo siirtää osan työntekijöistään pois Etelä-Sudanista, kertoi YK torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Syynä siirtoon ovat väkivaltaiset taistelut sekä selonteot siitä, että presidentti Slava Kiirin joukot olisivat käyneet YK:n työntekijöiden ja ulkomaisten avustustyöntekijöiden kimppuun taistelujen aikana.

Etelä-Sudanissa puhkesi viime viikonloppuna väkivaltaisia taisteluja, kun presidentti Kiirin ja varapresidentti Riek Macharin kannattajat ottivat yhteen pääkaupunki Jubassa. Taisteluissa on kuollut yli 270 ihmistä, ja ainakin 36 000 siviiliä etsii YK:n tietojen mukaan suojaa taisteluilta.

YK:n edustaja Stephane Dujarric kuvaili selontekoja erityisen järkyttäviksi ja pyysi eteläsudanilaisia viranomaisia tutkimaan tapaukset ja tuomaan rikolliset oikeuden eteen.

Dujarricin mukaan selonteot sisältävät syytöksiä ainakin yhden eteläsudanilaisen kansainvälisen kansalaisjärjestön työntekijän tappamisesta sekä raiskauksista. Pahoinpitelyt ovat kohdistuneet Dujarricin mukaan sekä YK:n että kansainvälisten kansalaisjärjestöjen työntekijöihin.

Syytökset koskevat eteläsudanilaisia armeijajoukkoja, jotka ovat uskollisia presidentti Kiirille.

YK:n rauhanturvajoukot ovat olleet Etelä-Sudanissa vuodesta 2011 lähtien, jolloin maa itsenäistyi Sudanista.

Presidentti ja varapresidentti vaativat tiistaina tulitaukoa taisteluihin sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto kehotti sunnuntaina molempia osapuolia lopettamaan väkivaltaisuudet.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaati maanantaina turvallisuusneuvostoa määräämään asesaarron Etelä-Sudaniin, sanktioita rauhansopimusta vastustaville johtajille ja komentajille sekä vahvistamaan rauhanturvatehtävää, kertoi Reuters.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat