Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Nizzan isku tapahtui: Hyökkääjä ajoi kuorma-autolla kaksi kilometriä kovaa vauhtia ihmisjoukossa

Ulkomaat
 
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
HSTV päivittää tähän videoon tuoreimmat tiedot Nizzan verisestä iskusta.

Nizzan hyökkääjä ajoi kuorma-autollaan kahden kilometrin matkan ihmisjoukossa ja teki silminnäkijöiden mukaan mutkittelevaa liikettä törmätäkseen mahdollisimman moneen ihmiseen.

Myös uutistoimisto AFP:n poliisilähde sanoi, että kuorma-auto muutti suuntaansa Promenade des Anglais’lla ainakin kerran, mikä viittaa siihen, että tekijä halusi aiheuttaa niin paljon vahinkoa kuin mahdollista.

Tapahtumat alkoivat noin kello 22.30 Ranskan aikaa eli noin kello 23.30 Suomen aikaa. Ranskan kansallispäivän ilotulitus oli joko loppunut tai juuri loppumassa, kun valkoinen kuorma-auto iskeytyi väkijoukkoon ja lähti etenemään rantapromenadin kävelytietä pitkin, ranskalaismedia kertoo. Promenadille oli kokoontunut useita tuhansia ihmisiä.

The Guardianin mukaan auton nopeus oli ihmisjoukossa noin 50 kilometriä tunnissa.

Kuorma-auto saatiin lopulta pysähtymään noin kello 23 Ranskan aikaa aivan hotelli Westminsterin viereen, paikallislehti Nice-Matin kertoo. Pelastushenkilökunta ei tässä vaiheessa ollut vielä saapunut paikalle.

Ajajalla oli ainakin yksi toimiva pistooli, jolla hän ampui pysähtymisen jälkeen useita laukauksia kohti poliisia. Poliisi ampui tekijän melkein heti tämän jälkeen. Mies ei ilmeisesti ehtinyt poistua kuorma-auton ohjaamosta.

AFP:n mukaan autosta löytyi tämän jälkeen yksi toimimaton kranaatti ja useita kivääreitä, jotka oli tehty toimintakelvottomiksi.

Ranskalaismedian mukaan kuorma-autoa ajoi 31-vuotias paikallinen, ranskantunisialainen mies. Poliisi on vahvistanut, että tekijä on tunnistettu, mutta tämän nimeä ei ole paljastettu.

Poliisilähteiden mukaan kuorma-auto oli vuokrattu Nizzan lähialueelta vain muutama päivä sitten, AFP kertoo.

Kyseessä on jo kolmas suuri terrori-isku Ranskan maaperällä viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Lue laajempi uutinen iskusta täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat