Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sosiaalisessa mediassa tarjotaan apua ja tukea Nizzan kaaoksen jälkeen – kadonnut vauva löytyi Facebookin avulla

Sosiaalinen media täyttyi Nizzan terrori-iskun jälkeen ensin hätääntyneistä viesteistä ja avuntarjouksista, sitten osanotoista.

Ulkomaat
 
Instagram on täyttynyt ympäri maailmaa tulevista osanotoista.
Instagram on täyttynyt ympäri maailmaa tulevista osanotoista.

Nizzassa Etelä-Ranskassa ihmiset ovat auttaneet ja tukeneet toisiaan sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun kuorma-autolla väkijoukkoon ajanut mies surmasi myöhään torstaina 84 ihmistä.

Muun muassa yhden kadonneen vauvan kerrotaan löytyneen Facebookin avulla. Nizzan paikallislehti Nice Matin kertoo ranskalaisperheestä, joka kadotti kahdeksankuisen vauvansa terrori-iskun aiheuttamassa kaaoksessa.

Perheen äiti julkaisi heti iskun jälkeen Facebookissa hätääntyneen viestin, jossa hän kertoi lapsensa kadonneen. Päivitys levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Myöhemmin äiti julkaisi toisen päivityksen, jossa kiitti osallistujia ja kertoi lapsensa löytyneen vihjeiden ansiosta.

”Kiitos kaikille rukouksistanne ja jaoistanne! Olemme löytäneet vauvan turvassa”, äiti kirjoitti Facebook-sivullaan.

Uutistoimisto AFP:n tavoittama perheenjäsen kertoo, että vauvan löysi nuori nainen, joka oli ottanut hänet kotiinsa ja tavoittanut perheen Facebookin avulla.

Myös monet muut ovat etsineet kadonneita läheisiään sosiaalisen median avulla. Alueella olleiden ihmisten kuvia ja yhteystietoja on julkaistu muun muassa Twitterissä #RechercheNice-aihetunnisteella ja Nice Find People -nimisellä tilillä sekä Facebookissa muun muassa SOS Nice -yhteisössä ja paikallisen Nice-Matin-lehden perustamassa solidaarisuusryhmässä. Osaa kadonneista etsitään edelleen.

Viranomaiset levittivät sosiaalisessa mediassa myös iskun jälkeen perustetun infopuhelimen numeroa.

Sosiaalisen median kautta tarjottiin yöllä myös majapaikkoja. Nizzan kaupunki ilmoitti yöllä Twitterissä, että #PortesOuvertesNice (Nizzan avoimet ovet) -aihetunnisteen avulla voi tarjota tai etsiä turvallista oleskelupaikkaa iskun jälkeen.

Jotkut twiittaajat lähettivätkin viestejä, joissa yösijaa etsiviä pyydettiin ottamaan heihin yhteyttä.

Facebook puolestaan otti käyttöön toiminnon, jolla alueella oleskelevat käyttäjät voivat ilmoittaa olevansa turvassa. Samantyyppinen toiminto on ollut käytössä myös useiden aiempien iskujen ja luonnonkatastrofien yhteydessä.

Perjantaina muun maussa Twitter, Facebook ja Instagram ovat tulvineet tukiviestejä. Twitterissä on käytetty muun muassa aihetunnisteita #PrayForNice (rukoilkaa Nizzan puolesta) ja #JeSuisNice. Iskun symboleina on käytetty esimerkiksi tuttuja, Ranskan lipun väreillä maalattuja sydämiä.

Ranskalaisen Le Monde -lehden piirtäjä Plantu julkaisi kuvan itkevästä rauhankyyhkystä, jota oli perjantaina jaettu tuhansia kertoja.

Samassa lehdessä työskentelevä Clément Martel jakoi Twitter-tilillään kuvan maalauksesta, joka hänen mukaansa oli lukijan lähettämä. Mukana oli surumielinen viesti:

”(Lukija) sanoi, että kesä oli tullut”, Martel kirjoittaa.

Joissakin viesteissä ilmaistiin myös väsymystä toistuviin terroriuutisiin. ”Olen uupunut”, kerrottiin Huffington Post -lehden Instagramissa jakamassa kuvassa ja viitattiin muihin lähiaikoina uutisoituihin iskuihin.

Twitterin avulla on voinut etsiä ja tarjota majapaikkaa viimeöisen terroriteon jälkeen.
Twitterin avulla on voinut etsiä ja tarjota majapaikkaa viimeöisen terroriteon jälkeen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat