Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nizza on suomalaisten suosima lomakohde ja asuinpaikka – Finnair ei toistaiseksi peru lentojaan

Noin 1 500 suomalaista asuu Nizzassa ja sen lähialueilla. Finnairin Nizzan lennot voi vaihtaa toiseen kohteeseen tai siirtää myöhemmäksi.

Ulkomaat
 

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa Nizzaan viikonloppuna aikoneille matkustajilleen mahdollisuuden muuttaa matkansa ajankohtaa tai matkakohdetta ilman muutoskuluja.

Finnairilta kerrotaan, että Nizzaan 15.–17. heinäkuuta matkustavat voivat halutessaan muuttaa lähtöpäiväänsä ilman lisäkuluja. Vaihtoehtoisesti yhtiö tarjoaa mahdollisuutta vaihtaa matkakohdetta ilman ylimääräisiä kuluja toiseen Finnairin operoimaan kohteeseen. Jos uuden kohteen lennot ovat kalliimmat kuin aiemmin Nizzaan ostetut lennot, matkustajan on maksettava erotus.

Finnair ilmoitti aiemmin perjantaina, että yhtiö aikoo jatkaa lentojaan Nizzaan terrori-iskuista huolimatta. Perjantain aamulento lähti Helsingistä vain kymmenen minuuttia myöhässä normaalista aikataulusta kello 8.20. Myös lauantain ja sunnuntain lennot aiotaan lentää.

Finnair lentää suoria lentoja Nizzaan ja takaisin kuudesti viikossa. Perjantain lento palaa Helsinkiin kello 15.40 iltapäivällä.

Finnair on saanut useita yhteydenottoja asiakkailta, jotka haluavat perua lentonsa.

Terrori-iskun kohteeksi joutunut Nizza on osa noin miljoonan asukkaan Alpes-Maritimes departementtia, jonka alueella asuu noin 1 500 suomalaista. Alpes-Maritimesin alueeseen kuuluvat myös Cannes ja Monaco.

”Meillä on paljon eläkeläisiä, mutta myös jonkin verran nuorempia suomalaisia, jotka työskentelevät täällä”, kertoo Suomen kunniakonsuli Gérald Roux puhelimitse Ranskasta.

Suomalaisia työskentelee alueella muun muassa ohjelmistoyritysten ja hissiyhtiö Koneen palveluksessa. Kukaan alueella asuva suomalainen ei ainakaan vielä perjantaiaamuna ollut ottanut yhteyttä Roux’hun.

Nizza on erittäin suosittu lomakohde, jonne myös monet suomalaiset matkustavat. Matkanjärjestäjistä muun muassa Aurinkomatkat ja Tjäreborg järjestävät matkoja Nizzaan, mutta useat suomalaiset matkustavat sinne omatoimisesti.

Välimeren rannalla sijaitseva Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki ja Ranskan Rivieran pääkaupunki.

Kaupunki on tunnettu paitsi viehättävästä vanhastakaupungistaan ja rannoistaan myös kulttuurielämästä, ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista. Kaupungin lukuisissa museoissa voi nähdä muun muassa Marc Chagallin ja Henri Matissen töitä.

Terrori-iskun tapahtumapaikka Promenade des Anglais on suosittu seitsemän kilometrin mittainen rantabulevardi, jolla turistit ja paikalliset viettävät aikaansa.

Matkatoimisto Tjäreborgilla on toistaiseksi voimassa normaalit muutos- ja peruutusehdot eli ilman kuluja ei voi muuttaa tai perua matkoja Nizzaan.

Matkatoimisto Aurinkomatkoilla pätee samat ehdot kuin Finnairilla. Aurinkomatkoilla on lennot ja hotellin sisältäviä omatoimimatkoja Finnairin reittilennoilla. Lennot lennetään Nizzaan normaalisti, ja Aurinkomatkat on ilmoittanut asiasta asiakkailleen, jotka ovat jo Nizzassa tai lähdössä sinne.

Sekä Finnairilta, Aurinkomatkoilta että Tjäreborgilta kerrotaan, että muutamia kyselyitä Nizzan matkojen muutosmahdollisuuksista on tullut.

Peruutustapauksissa ylipäätään rahojen saaminen takaisin riippuu siitä, millaiset ostetun lipun tai matkan ehdot ovat.

Finnairilla rahojen saaminen takaisin riippuu lipputyypistä. Jos lippu on muutoskelpoinen ja siihen kuuluu takaisinmaksu, rahat on mahdollista saada takaisin.

Tjäreborgilta kerrotaan, että heillä on ylipäätään reittilentomatkoille erityiset ehdot, joissa kehotetaan huolehtimaan lisävakuutuksesta, jos lähtee reittilentomatkalle.

Normaaleista matkaehdoista poikettaessa sekä Finnairilla että Tjäreborgilla arvioidaan tilannetta tapauskohtaisesti.

Viranomaistiedotteet ovat Tjäreborgin mukaan tärkeitä arvioitaessa lomakohteen turvallisuutta. Jos ulkoministeriö kehottaa matkustustiedotteessaan välttämään matkustamista kohteeseen, asiakkailla on Tjäreborgilla ilmainen peruutusoikeus.

Perjantaina julkaistussa matkustustiedotteessaan ulkoministeriö kehottaa noudattamaan tavanomaista varovaisuutta Ranskaan matkustettaessa. Ranska pitää yllä korkeinta turvallisuusvalmiuttaan terrorismiuhan vuoksi koko maassa. Lisäksi Ranskassa on voimassa poikkeustila, mikä tarkoittaa, että viranomaiset ovat lisänneet valvontaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat