Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nizzan terrori-isku tiiviisti: Nämä asiat iskusta tiedetään, nämä tiedot ovat epävarmoja

84 ihmistä on kuollut kuorma-auton syöksyttyä kansallispäivää juhlivien ihmisten päälle. Lue yhteenveto siitä, mitä terrori-iskuna pidetystä teosta tiedetään.

Ulkomaat
 
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
Kansallispäivä muuttui kaaokseksi Nizzassa – tuoreimmat tiedot Ranskan iskusta
HSTV päivittää tähän videoon tuoreimmat tiedot Nizzan verisestä iskusta.

Nizzassa Etelä-Ranskassa ainakin 84 ihmistä on kuollut, kun kuorma-auto ajoi myöhään torstai-iltana tuhansien ihmisten väkijoukkoon. Täältä voit lukea uusimmat tiedot tapauksesta.

HS kokoaa tähän juttuun tärkeimmät asiat iskusta.

Tämä iskusta tiedetään:

– Kuorma-auto ajoi keskelle väkijoukkoa rantabulevardi Promenade des Anglais’lla noin puoli yhdeltätoista paikallista aikaa. Poliisi ampui kuljettajan kuoliaaksi.

– Ranskan sisäministeri on vahvistanut, että 84 ihmistä on kuollut. Heidän joukossaan on useita lapsia.

– Loukkaantuneita on vähintään kymmeniä. Presidentti François Hollande kertoi iltapäivällä, että noin 50 ihmistä on kriittisessä tilassa. Rantabulevardilla oli tuhansia ihmisiä katsomassa Ranskan kansallispäivän ilotulitusta.

– Kuorma-autoa kuljettaneen miehen kuvaillaan ajaneen väkijoukossa jopa kahden kilometrin matkan, kunnes poliisi ampui hänet. Mies ampui myös pistoolilla ainakin poliisia kohti.

– Kuorma-auton kuljettaja on tunnistettu autosta löytyneiden henkilöllisyyspapereiden perusteella. Hän oli tiettävästi paikallinen, ranskalais-tunisialainen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, 31. Reutersin ja AFP:n lähteiden mukaan hän oli poliisille tuttu tavanomaisista pikkurikoksista, mutta tiedustelupalvelulla ei ollut tietoa hänestä.

– Alueen maakuntajohtajan uutisoitiin aluksi sanoneen AFP:lle, että autosta olisi löytynyt aseita ja kranaatteja. Myöhemmin tarkennettiin, että kyse oli jäljitelmäaseista ja toimimattomasta kranaatista. Kuljettaja oli autossa yksin.

– Presidentti François Hollande ja YK ovat kutsuneet tapahtunutta terrori-iskuksi. Maahan on julistettu kolmen päivän suruaika.

Tätä ei vielä tiedetä:

– Teon motiivi ei ole tiedossa. Mikään ryhmittymä ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi, eikä kuorma-auton kuljettajan mahdollisista yhteyksistä äärijärjestöihin ole tietoa.

– Se, toimiko mies yksin vai osallistuiko esimerkiksi iskun suunnitteluun muita, ei ole tiedossa.

– Suomen ulkoministeriö ei ole saanut tietoa, että kuolleiden tai loukkaantuneiden joukossa olisi suomalaisia. Asiasta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta. Ulkoministeri Timo Soini kehottaa Nizzassa olevia suomalaisia ottamaan yhteyttä läheisiinsä.

– Uhrien kansallisuuksista on muutenkin vain vähän vahvistettuja tietoja. Presidentti Hollanden mukaan joukossa on paljon ulkomaalaisia. Mukana tiedetään olleen ainakin Yhdysvaltain ja Venäjän kansalaisia sekä yksi Ukrainan kansalainen.

– Myöskään sitä ei tiedetä, olivatko viranomaiset saaneet etukäteen mitään vihjeitä hyökkäyksestä. Turvatoimia on kiristetty Ranskassa äskettäin pidettyjen jalkapallon EM-kisojen vuoksi. Maassa pitkään voimassa ollut hätätila oli ollut määrä lopettaa heinäkuun 26. päivänä, mutta presidentti Hollande ilmoitti iskun jälkeen, että sitä jatketaan kolmella kuukaudella.

Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Nizzan-iskun silminnäkijä: Erityisesti mietin lapsia
Ystävänsä kanssa Ranskan Nizzaan matkustanut Heidi Holopainen kertoo puhelimitse, miten torstai-ilta 14.7.2016 muuttui kauhunsekaiseksi paoksi. Yli 80 ihmistä kuoli, kun kuorma-auton kuljettaja ajoi ihmisiä päin Nizzan kuuluisalla rantakadulla. Toimittaja ja leikkaus: Heidi Lämsä, kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat